REŢETA ZILEI - MIERCURI: Tort Brad - Desertul cu care o să-ţi surprinzi invitaţii
Publicat pe 23.12.2015 la 16:25 Actualizat pe 23.12.2015 la 16:30
Sărbătorile de iarnă bat la uşă, iar gospodinele sunt în febra pregătirilor. Dacă ai rămas fără idei şi nu ştii ce să mai pregăteşti pentru masa de Crăciun îţi recomandăm reţeta "Tort brad".
Sărbătorile de iarnă bat la uşă, iar gospodinele sunt în febra pregătirilor. Dacă ai rămas fără idei şi nu ştii ce să mai pregăteşti pentru masa de Crăciun îţi recomandăm reţeta "Tort brad".
Este un preparat delicios, dar arată şi foarte bine şi suntem siguri că o să-ţi surprinzi plăcut invitaţii. Conform Petitchef.ro, ingredientele şi modul de preparare sunt:
Ingrediente:
blat: 8 ouă
8 linguri de ulei
8 linguri zahăr
8 linguri făină
sare și 1 plic de zahăr vanilat
cremă:
3 ciocolate cu multă cacao
300 g mascarpone
decor: steluțe colorate
Mod de preparare
Etapa 1: se separă albușurile de gălbenușuri, se freacă gălbenușurile cu zahărul și se adaugă treptat uleiul. Albușurile se bat spumă cu zahărul vanilat, apoi se adaugă "maioneză" de gălbenușuri, se amestecă ușor. Se adaugă făină, se încorporează bine.
Etapa 2: se pune pe tava de cuptor hârtie de copt, se toarnă aluatul și se dă la cuptor până se face auriu (aproximativ 30 minute)
Etapa 3: se pregătește crema: se topește ciocolata, apoi se ia de pe foc și se adaugă mascarpone, se amestecă bine până la omogenizare. Crema trebuie făcută când se scoate blatul pentru că se întărește când începe să se răcească.
Etapa 4: se scoate blatul, se îndepărtează foaia de copt, se lasă să se răcească apoi se taie în 2-3 pe verticală se decupează o foaie de hârtie în formă de brad și se așează deasupra blatului. Se taie blatul în formă bradului.
Etapa 5: se întinde crema pe toate blaturile tortului inclusiv pe deasupra.
Etapa 6: se îmbrăca tortul bine în ciocolată, apoi se așează steluțele formând conturul bradului.
Sursă foto modeletort.blogspot.ro
Citeşte şi
E.V