REŢETA ZILEI - Salată de ton cu avocado! Gata în 10 minute şi extrem de sănătoasă
Publicat pe 24.02.2015 la 16:39 Actualizat pe 24.02.2015 la 16:45
Vremea capricioasă ne dă bătăi de cap nu numai din cauza vestimentaţiei, ci şi din cauza viruşilor care ne afectează şi ne atacă sistemul imunitar. Astfel, ne-am gândit să vă propunem o reţetă gustoasă, sănătoasă şi extrem de uşor de pregătit.
Vremea capricioasă ne dă bătăi de cap nu numai din cauza vestimentaţiei, ci şi din cauza viruşilor care ne afectează şi ne atacă sistemul imunitar. Astfel, ne-am gândit să vă propunem o reţetă gustoasă, sănătoasă şi extrem de uşor de pregătit.
Ingrediente: 1 conservă ton (160 g), 2 avocado, 2 linguri ulei de sâmburi de struguri, 2 ouă fierte, 1 ceapă mică, pătrunjel, 1 lingură suc de lămâie, sare, piper.
Mod de preparare: se taie avocado în două jumătăţi şi se scoate pulpa, păstrând însă cojile intacte. Pulpa de avocado se stropeşte cu sucul de lămâie şi se striveşte cu furculiţa până devine pastă. Se freacă apoi cu gălbenuşurile fierte şi uleiul. Se adaugă tonul strivit şi se amestecă totul bine. La final se adaugă ceapa, pătrunjelul şi albuşurile de ou tocate foarte mărunt. Se condimentează cu sare şi piper după gust. Pentru un aspect mai sofisticar, umpleţi cojile de avocado cu salata pregătită.
Poftă bună!