REŢETA ZILEI - JOI: Cataif cu brânză
Publicat pe 19.02.2015 la 16:14 Actualizat pe 19.02.2015 la 16:31
Cataif cu brânză - o reţetă simplă şi gustoasă, perfectă pentru o după-amiază de sfârşit de săptămână când simţi că energia te părăseşte. Este un desert uşor şi delicios, cu care-ţi vei cuceri prietenii.
Cataif cu brânză - o reţetă simplă şi gustoasă, perfectă pentru o după-amiază de sfârşit de săptămână când simţi că energia te părăseşte. Este un desert uşor şi delicios, cu care-ţi vei cuceri prietenii.
Ingrediente: 500 gr. fidea, 6 ouă, 2 ceşti de lapte, 2 ceşti de brânză, o ceaşcă de brânză gouda, o jumătate de ceaşcă de brânză roquefort, o ceaşcă de smântână, o jumătate de ceaşcă de unt şi o jumătate de ceaşcă de margarină, sare şi piper după gust.
Mod de preparare: se rade brânza fulgi mari şi se amestecă cu 3 ouă, după care se asezonează cu sarea şi piperul. Se unge o tavă cu unt şi se pune jumătate din cantitatea de fidea. Deasupra se pune margarina şi compoziţia de brânză, după care se pune şi cealaltă cantitate de fidea şi untul topit. Se bat celelalte 3 ouă cu laptele şi cu smântâna şi se toarnă peste compoziţia din tavă. Se pune la rece timp de 60 de minute, după care 40 de minute se lasă la cuptor. Când îşi schimbă culoarea în auriu se opreşte.
Citeşte şi:
REȚETA ZILEI- JOI: Tocăniță de vită și ciuperci scăldată în vin roșu