REȚETA ZILEI- MIERCURI: Musaca de macaroane cu ciuperci
Publicat pe 12.11.2014 la 16:12 Actualizat pe 12.11.2014 la 16:27
Dacă vrei să mânânci bine şi să respecți zilele de post, o soluție bună ar fi să gătești pastele cu ciuperci. Acest preparat este săţios, hrănitor şi uşor de preparat.
Dacă vrei să mânânci bine şi să respecți zilele de post, o soluție bună ar fi să gătești pastele cu ciuperci. Acest preparat este săţios, hrănitor şi uşor de preparat.
INGREDIENTE:
- Macaroane - 500 g (fără ou)
- Ciuperci - 500 g
- Mazăre - 1 cutie
- 2 Morcovi
- 1 Ceapă
- Ulei de floarea soarelui - 1 ceașcă
- Margarină - 100 g
- Măsline - 100 g
- 5 Roşii
- Mărar
- Pătrunjel
- Cimbru
- Sare
- Piper
- Făină - 2 linguri
MOD DE PREPARARE:
Ceapa și morcovul îl cureți, dai pe răzătoare și le călești în ulei. Adaugi ciupercile spălate și tăiate mărunt. Când s-au înmuiat ciupercile adaugi roșiile tăiate felii, sare, piperul, cimbrul și le fierbi foarte bine. La final poți adăuga 2 căței de usturoi tăiați felii. În margarina topită rumenești făina și stingi cu apă, amestecând mereu. La final adaugi pătrunjel tocat mărunt și potrivești de sare. Macaroanele le fierbi în apă clocotită cu sare. Poți adăuga o lingură de ulei ca să nu se lipească între ele. Strecori și le clătești cu apă rece.
Mazărea o speli cu apă călduță. Tapetezi cu ulei o formă și pui alternativ un strat de sos, un strat de macaroane, un strat de ciuperci, un strat de mazăre. Repeți operațiunea de câteva ori, având grijă ca ultimul strat să fie de sos de făină. Deasupra pui măslinele tăiate felii și verdeața tocată mărunt. Dai la cuptor pentru 30 de minute.
A.B.
Sursă: retetaperfecta.ro
Citește și:
REŢETA ZILEI - VINERI: Bomboane păianjen cu ciocolată! Ideale pentru noaptea de Halloween!