REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Indiene cu frişcă
Publicat pe 15.08.2015 la 16:35 Actualizat pe 15.08.2015 la 16:54
Indienele cu ciocolată sunt un desert u;or de preparat, savuros şi răcoritor - ideal pentru vară.
Indienele cu ciocolată sunt un desert u;or de preparat, savuros şi răcoritor - ideal pentru vară.
Ingrediente: 6 ouă, 6 linguri zahăr, 6 linguri făină, esenţă de vanilie, 250 ml smântână pentru frişcă, esenţă de portocale, 200 ml de apă, 3 linguri de apă, 100 g de ciocolată, 50 ml de smântână pentru frişcă, 25 g de unt
Mod de preparare: Se mixează albuşurile şi atunci când încep să se spumeze se adaugă zahărul treptat până când devin ferme şi lucioase. Apoi se adaugă gălbenuşurile şi esenţa de vanilie. Se amestecă până ce gălbenuşurile sunt încorporate în totalitate. Se adaugă treptat făină şi se omogenizează. Blatul rezultat se pune într-un poş şi se formează cerculeţe într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, lăsându-se puţină distanţă între ele. Se lasă la cuptor preţ de 20 de minute, cât să se rumenească uşor.
După ce scoatem cojile de la cuptor, preparăm un sirop din apă şi zahăr. După ce siropul s-a răcit, scufundăm cojile în sirop şi le aşezăm pe un platou. Apoi, se mixează smântâna dulce cu esenţa de portocale până ce devine fermă. Se pune frişca într-un poş cu dui stea şi se şpriţează pe jumătate din coji. Cealaltă jumătate din coji se aşează deasupra acestora şi se presează uşor.
După aceea, se pune ciocolata, smântâna dulce şi untul înt-un vas la bain marine. Se lasă până se topeşte ciocolata şi se omogenizează. Se toarnă cu o lingură pe ficare prăjitură. La final, se decorează cu puţină frişcă pusă peste glazura de ciocolată.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - JOI: Desert la pahar cu cremă de iaurt şi caise