REŢETA ZILEI: Sâmbătă - Orez cu lapte şi sos de fructe
Publicat pe 21.02.2015 la 16:52 Actualizat pe 21.02.2015 la 17:22
Orezul cu lapte va rămâne desertul care ne va aduce aminte de copilărie. Reţeta originală a fost "modernizată", iar pasionaţii în gastronomie ne recomandă varianta şi cu sos de fructe.
Orezul cu lapte va rămâne desertul care ne va aduce aminte de copilărie. Reţeta originală a fost "modernizată", iar pasionaţii în gastronomie ne recomandă varianta şi cu sos de fructe.
Ingrediente
1 cană de orez
4 căni de lapte
3 linguri de zahăr
1 linguriță esența de vanilie
1 lingură de unt
3 gălbenușuri
2-3 mâini de fructe de pădure
1 linguriță miere
Orezul se spala și se pune la fiert în laptele rece, împreună cu esența de vanilie și untul.
Se lasă la fiert, dar se amestecă să nu se prindă de fund. Când este aproape fiert se adaugă zahărul și gălbenușurile, se mai lasă pe foc până se încheagă și apoi se ia de pe foc.
Se servește alături de un sos de fructe de pădure dat prin blender și amestecat cu miere.
Sursa: amainbucatarie.blogspot.com
Citeste si:
REŢETA ZILEI - VINERI: Bezele vanilate cu apă de trandafiri! Ţi se vor topi în gură