REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ / Prăjitura inteligentă, CREMOASĂ şi uşor de preparat
Publicat pe 17.01.2015 la 15:37 Actualizat pe 17.01.2015 la 16:19
E weekend şi până şi domnişoarele cele mai pretenţioase şi preocupate de siluetă îşi permit să se îndulcească puţin.
E weekend şi până şi domnişoarele cele mai pretenţioase şi preocupate de siluetă îşi permit să se îndulcească puţin.
Vă recomandăm o prăjitură deosebită, "Prăjitura inteligentă". Este o prăjitură preparată dintr-o compoziție omogenă și aproape lichidă, dar care din cuptor va ieși că o prăjitură cu blat fraged și multă cremă la mijloc.
INGREDIENTE
- 1 litru lapte
- 8 ouă
- 10 linguri făină
- 250 g unt
- 300 g zahăr
- 3 pliculeţe zahăr vanilat / esenţă de vanilie
MOD DE PREPARARE
Într-un vas se amestecă untul, împreună cu zahărul, zahărul vanilat și 5 linguri de lapte. Puneți pe foc o cratiță în care fierbeți apa și pe care așezați vasul, amestecând ingredientele în bain marie, până când se topesc zahărul și untul. Lăsați compoziția să se răcească.
În acest timp, separați albușurile de gălbenușuri. Bateți albușurile spumă cu un praf de sare, până când spumă de ou aproape nu mai cade din bol. Bateți gălbenușurile și adăugați-le peste compoziția răcită de unt, lapte și zahăr. Adăugați făină și amestecați ușor până se încorporează. Adăugați apoi laptele.
Incorporați albușurile bătute, amestecând cu grijă de jos în sus. Compoziția pe care o pregătiți va fi destul de lichidă. Nu va speriați, pentru că așa trebuie să fie, prăjitură inteligentă va căpăta consistență imediat ce va fi introdusă la cuptor.
Încălziți cuptorul la 180 C. Într-o tavă tapetata cu hârtie de copt, puneți compoziția și introduceți la cuptor timp de 40-50 de minute. Pentru a fi servită, prăjitură trebuie lăsată mai întâi să se răcească. Astfel o veți putea tăia și mai ușor. Pudrați cu zahăr tos și este gata.
D.C.
foto: samancam.ro
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI: VINERI - Ratatouille: Cea mai populară mâncare de legume
REŢETA ZILEI - JOI / Fără bătăi de cap: piept de pui cu legume, la tigaie!