REŢETA ZILEI: VINERI - Ratatouille: Cea mai populară mâncare de legume
Publicat pe 16.01.2015 la 16:21 Actualizat pe 16.01.2015 la 16:34
Ratatouille este una din reţetele pe care cu siguranţă le-ai încercat cel puţin o dată, iar dacă nu ai făcut-o, noi v-am pregătit reţeta! Asemănătoare unui ghiveci de legume, mâncarea a căpătat popularitate după ce a fost prezentată în animaţia"Ratatouille". Ea poate fi pregătită atât la tigaie, cât şi la cuptor, cea din urmă fiind mult mai apetisantă şi sănătoasă.
Ratatouille este una din reţetele pe care cu siguranţă le-ai încercat cel puţin o dată, iar dacă nu ai făcut-o, noi v-am pregătit reţeta! Asemănătoare unui ghiveci de legume, mâncarea a căpătat popularitate după ce a fost prezentată în animaţia"Ratatouille". Ea poate fi pregătită atât la tigaie, cât şi la cuptor, cea din urmă fiind mult mai apetisantă şi sănătoasă.
Ingrediente:
- 2 vinete
- 2 dovlecei
- 1 kg roșii
- 1 ceapă
- 3-4 fire pătrunjel
- 3-4 frunze busuioc
- 4-5 căței usturoi
- 4-5 linguri ulei măsline
- condiment pentru legume Kotanyi
- sare, piper
Mod de preparare:
Jumătate din cantitatea de roșii le tăiem cuburi și le punem în blender. Adăugăm ceapă, usturoiul, busuiocul, pătrunjelul și uleiul de măsline. Mixăm. Asezonam cu sare, piper și condimentul pentru legume.
Punem jumătate din compoziție pe fundul tăvii.
Legumele se curăţă şi se feliază rondele şi se aşează în tavă, alternate.
Se toarnă deasupra sosul de roşii şi se lasă la cuptor la foc mediu, până ce ete absorbit.
La final, se adaugă verdeaţă după preferinţă şi se poate servi!
Poftă bună!
Foto: caietulcuretete.com
Citeste si:
REŢETA ZILEI - JOI / Fără bătăi de cap: piept de pui cu legume, la tigaie!