REŢETA ZILEI: SÂMBĂTĂ - Stufat de miel
Publicat pe 11.04.2015 la 14:39 Actualizat pe 11.04.2015 la 14:53
Stufatul de miel este tocăniţa care aminteşte de primăvară, dar şi de masa Sfintelor Sărbători Pascale. Dacă te pregăteşti de musafiri şi vrei să îi dai gata cu un preparat care să-i facă să se lingă pe degete, după postul ce-a trecut, iată reţeta de stufat de miel cu care nu vei da greş.
Stufatul de miel este tocăniţa care aminteşte de primăvară, dar şi de masa Sfintelor Sărbători Pascale. Dacă te pregăteşti de musafiri şi vrei să îi dai gata cu un preparat care să-i facă să se lingă pe degete, după postul ce-a trecut, iată reţeta de stufat de miel cu care nu vei da greş.
Ingrediente:
- 500 g carne de miel
- 30 fire ceapă verde
- 30 fire usturoi verde
- 3 linguri untură
- A½ linguriţă făină
- 2 linguri bulion (sau 500 g roșii)
- 1 lingurÄ oțet
- sare
- un praf de zahăr
Mod de preparare:
1.Carnea bine spălată și tăiată în bucăţi se prăjeşte cu o lingură de untură, apoi se adaugă făină, s elasă să se prăjeascî puţin şi se ia cratiţa de la foc.
2. Usturoiul şi ceapa (curăţate, spălate şi tăiate bucăţi lungi de circa 5 cm) se prăjesc separat în restul de untură până se înmoaie puţin, apoi se aşază peste carnea prăjită, se adaugă sarea, bulionul sau roşiile fierte şi strecurate, zahărul şi 2-3 linguri de apă.
3. Se pune la foc să dea un clocot, apoi la cuptor să scadă bine.
Foto: RomaniaTV
Citeste si:
REŢETA ZILEI -VINERI: Maioneză în 30 de secunde
REŢETA ZILEI - JOI: "Salata mieilor", cea mai sănătoasă garnitură pentru friptura de miel