REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Sufleuri cu ciocolată şi banane, pentru un weekend perfect
Publicat pe 31.01.2015 la 16:56 Actualizat pe 31.01.2015 la 16:56
Ai poftă de ceva dulce? Un sufleu cu ciocolată şi banane poate fi alegerea perfectă pentru o zi de sâmbătă. Este uşor de preparat, iar gustul este deosebit.
Ai poftă de ceva dulce? Un sufleu cu ciocolată şi banane poate fi alegerea perfectă pentru o zi de sâmbătă. Este uşor de preparat, iar gustul este deosebit.
INGREDIENTE
- 2 banane mici, făcute piure
- 50 g zahăr brun
- 1/4 linguriță sare
- 3 linguri amidon porumb
- 40 g cacao
- 2 lingurițe vanilie esență
- 2 lingurițe cafea instant
- 60 g ciocolată tocată
- 3 linguri zahăr plus 2 extra pentru formele de sufleu
- 5 albușuri
- 80 ml lapte semidegresat
- oțet
- zahăr pudră pentru decor
MOD DE PREPARARE:
Încinge cuptorul la 200 grade, unge cu puțin ulei 6 forme ceramice de sufleu de mărimea unei cești mai mari și tapetează-le pereții cu zahăr. Topește ciocolata și între timp amestecă cafeaua instant cu vanilia într-un bol. Într-un bol mai mare cerne cacao, amidonul de porumb și sarea. Adaugă bananele piure, zahărul brun și laptele și amestecă totul cu un mixer până când se încorporează.
Toarnă și ciocolata topită, amestecul de cafea instant și mixează bine. Într-un alt bol bate cele 5 albușuri de ouă cu un stop de oțet până când devin o spumă. Adaugă apoi 3 linguri de zahăr și bate-le până când spumă devine tare..Amestecă un sfert din albușurile spumă cu mixerul în amestecul de ciocolată. Restul le încorporezi folosind o spatulă.
Toarnă aluatul în formele de sufleu și pune-le la copt. Coace-le între 15 și 25 de minute până când sufleurile sunt pufoase și rumenii, dar încă tremură dacă mişti recipientul. Servește-le calde, decorate cu zahăr pudră.
A.B.
Foto: foodstory.ro
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - JOI: Tajine de pui cu lâmâi murate
REŢETA ZILEI - MIERCURI: Chiftele care NU ÎNGRAŞĂ, perfecte pentru copii şi mămici "model"