REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ - Tartă cu ananas
Publicat pe 16.05.2015 la 20:15 Actualizat pe 16.05.2015 la 21:01
Recomandarea noastră pentru reţeta zilei de azi este o delicioasă tartă cu ananas. Desertul este delicios şi nici nu trebuie să petreci prea mult timp în bucătărie. Conform petitchef.ro, ingredientele şi modul de preparare sunt:
Recomandarea noastră pentru reţeta zilei de azi este o delicioasă tartă cu ananas. Desertul este delicios şi nici nu trebuie să petreci prea mult timp în bucătărie. Conform petitchef.ro, ingredientele şi modul de preparare sunt:
Ingrediente:
- 220 g faina
- un ananas
- 100 g unt
- 250 g zahar
- 2 oua
- 2 dl lapte
- 8 g praf de copt
Preparare:
Etapă 1: Rondelele de ananas se scot din conservă și se scurg de suc. 7 se păstrează întregi, iar 3 se tăie bucățele mici. Pentru aluat, untul trebuie să fie moale, la temperatură camerei.
Etapă 2: Se bate untul cu zahărul, se adaugă praful de copt și apoi se încorporează, alternând, făina și cele 2 ouă. Trebuie să rezulte un aluat moale, ca o pastă. Se adaugă bucățelele mici de ananas în aluat și se amestecă din nou.
Etapă 3: Separat se pregătește un caramel, din cubulețele de zahăr înmuiate în apă. Dacă nu aveți o tigaie specială pentru cuptor, cu mâner din metal, în care realizați practic tartă, trebuie lucrat repede. Când caramelul are culoarea potrivită se toarnă repede în formă de tartă având grijă să fie repartizat pe toată suprafața acesteia, inclusiv pe margini.
Etapă 4: Trebuie puțină îndemânare și rapiditate deoarece se întărește imediat. Se așază cele 7 rondele de ananas în floare în formă de tartă peste caramel și deasupra se toarnă aluatul.
Etapă 5: Se dă la copt, 20-25 minute la 180 de grade. Încercați cu scobitoarea înainte de a o scoate din cuptor. Imediat după ce a fost scosă din cuptor, răsturnați tarta pe o farfurie.
Sursă foto Youtube
Citeşte şi
REŢETA ZILEI - LUNI: Cartofii prinţului
REŢETA ZILEI - MIERCURI - Măr în foietaj
E.V