Reţeta zilei - sâmbătă: Tort cu fructe de pădure
Publicat pe 25.10.2014 la 16:33 Actualizat pe 25.10.2014 la 16:40
E sâmbătă şi iarna precoce v-a cam stricat planurile? Poate e timpul să vă bucuraţi puţin şi de liniştea căminului alături de familie. Şi pentru ca atmosfera caldă şi prietenoasă să devină delicioasă vă propunem şi un desert care să vă amintească de vară şi să vă încânte papilele gustative.
E sâmbătă şi iarna precoce v-a cam stricat planurile? Poate e timpul să vă bucuraţi puţin şi de liniştea căminului alături de familie. Şi pentru ca atmosfera caldă şi prietenoasă să devină delicioasă vă propunem şi un desert care să vă amintească de vară şi să vă încânte papilele gustative.
INGREDIENTE:
• 1 pachet fructe pădure (proaspete sau congelate)
• 4 galbenuşuri
• 1 pachet pişcoturi pentru şampanie
• 500 ml frişcă lichidă
• 500 ml lapte
• 200 gr zahăr
• 1 cutie mascarpone (250 gr)
• 1 cutie branză cremă (200 gr)
• compot zmeură pentru însiropat pişcoturile sau lapte
• esenţă vanilie
• 3 linguri faină
PREPARARE:
1.Fructele de pădure le dezghețăm și le facem piure
2. Mixam mascarponele cu cremă de brânză și 2 linguri de zahăr.
3. Punem laptele la fiert, frecam gabenusurile cu zahăr, le adăugăm peste lapte, punem făină treptat și amestecăm bine să nu se formeze cocoloașe. Fierbem până se îngroașă compoziția. La sfârșit adăugăm esența de vanilie.
4. Se bate frișcă bine, se amestecă cu cremă de lapte răcită, compoziția de brânză și fructele de pădure. Se păstrează frișcă pentru decor.
5. Omogenizăm bine compoziția.
6. Însiropăm ușor pișcoturile și adăugăm un strat de cremă, un strat de pișcoturi și iar cremă până se termină compoziția. Ornam cu frișcă!
Citeşte şi: