REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ / Tort de zmeură DELICIOS şi cu puţine CALORII
Publicat pe 13.12.2014 la 09:53 Actualizat pe 13.12.2014 la 10:30
Vă propunem o reţetă uşoară, dar extrem de gustoasă. O recomandăm mai ales doamnelor şi domnişoarelor care vor să facă o bună impresie preparând un dulce cu totul deosebit.
Vă propunem o reţetă uşoară, dar extrem de gustoasă. O recomandăm mai ales doamnelor şi domnişoarelor care vor să facă o bună impresie preparând un dulce cu totul deosebit.
INGREDIENTE:
225 grame de ciocolată neagră
175 grame de unt
100 grame de făină de migdale
2 linguriţe de vanilie
2 linguriţe de făină de grâu
1/2 linguriţe de sare
1 linguriţă de scorţişoară
5 ouă
140 grame de zahăr pudră
200 de grame de zmeură
4 linguriţe de gem de zmeură
MOD DE PREPARARE:
1. încălziţi cuptorul la 140 de grade. Preparaţi două tăvi rotunde, tapetate cu hârtie de copt.
2. Topiţi ciocolata şi untul, împreună într-o bain marie, având grijă ca bolul să nu atingă nivelul apei. Când cele două au devenit pastă, luaţi bolul şi lăsaţi să re răcească.
3. Adăugaţi făina de migdale, sarea şi făina de grâu, într-un bol. Zbateţi ouăle timp de cinci minute sau până când îşi dublează volumul. Adăugaţi zahăr treptat, în timp ce mestecaţi.
4.Turnaţi compoziţia obţinută peste ciocolată şi mestecaţi uşor.
5. Împărţiţi amestecul rezultat în două şi puneţi-l în cele două tăvi pe care le băgaţi la cuptor 20-25 de minute. Verificaţi dacă foaia este gata introducând o scobitoare.
6. Lăsaţi să se răcească tavile, apoi răsturnaţi.
7. Alegeţi foaia mai puţin perfectă pentru bază, după care turnaţi amestecul de zmeură cu gem între cele două foi şi deasupra. Adăugaţi frişcă şi ornaţi cu zmeură, conform insimoneskitchen.com.
D.C.