REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Turtă dulce cu glazură de ciocolată! Un desert perfect pentru weekend
Publicat pe 05.12.2015 la 16:10 Actualizat pe 05.12.2015 la 16:39
Vrei să mănânci ceva dulce? Noi îţi recomandăm un desert pe care îl poţi prepara şi de Crăciun: turtă dulce glazurată.
Vrei să mănânci ceva dulce? Noi îţi recomandăm un desert pe care îl poţi prepara şi de Crăciun: turtă dulce glazurată.
Ingrediente:
- 250 g zahăr
- 500 ml apă
- 500 g făină
- 1 1/2 plic praf de copt
- 1 lingură scorţişoară măcinată
- zeamă de lămâie
- 100 g ciocolată
- 25 g unt
- 80 ml frişcă lichidă
REŢETA ZILEI - LUNI: Varză călită cu costiță afumată
Mod de preparare:
Puneți cele 250 g de zahăr într-o cratiţă pe foc mic şi caramelizaţi-le până căpătă o culoare arămie, încă nu maro. Apoi, puneţi apa peste zahărul caramelizat și lăsați compoziţia la foc mic până când se dizolvă tot. Trebuie să amestecați frecvent, iar la final puneţi la răcit. În amestec adăugați scorțișoara, praful de copt pe care îl stingeți mai întâi în zeamă de lămâie și făina.
Puneţi compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi o puneţi în cuptorul încins. Lăsați-o să se coacă 40 de minute. Pasul următor este să lăsaţi pe foc mic un vas în care topiți ciocolata alături de untul și frișca lichidă. Amestecaţi ingredientele, iar apoi lăsaţi compoziţia la răcit 10 minute. Turnați glazura de ciocolată pe turta dulce şi lăsați-o să se întărească bine.
A.B.
Foto: foodlibrarian.com
Citeşte şi: