REŢETA ZILEI - VINERI: Brioşe cu porumb şi ardei
Publicat pe 28.08.2015 la 16:45 Actualizat pe 28.08.2015 la 16:57
Toamna se apropie cu paşi repezi, iar pieţele sunt mai bogate ca oricând în legume şi fructe, aşa că trebuie să profităm din plin. Pentru astăzi, ne-am gândit să vă propunem o reţetă inedită, o combinaţie ideală de texturi, gust şi culoare pentru orice masă: brioşe cu porumb şi ardei.
Toamna se apropie cu paşi repezi, iar pieţele sunt mai bogate ca oricând în legume şi fructe, aşa că trebuie să profităm din plin. Pentru astăzi, ne-am gândit să vă propunem o reţetă inedită, o combinaţie ideală de texturi, gust şi culoare pentru orice masă: brioşe cu porumb şi ardei.
Ingrediente: jumătate de ardei gras roşu, 50 g de porumb, 110 g de unt, 1 gălbenuş, 110 ml lapte bătut, 1/4 linguriţă de piper, 1 linguriţă de chili, 1 linguriţă sare, o jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu, 1 linguriţă de praf de copt, 3 linguri de zahăr, 170 g de mălai, 100 de g de făină.
Mod de preparare: se încinge cuptorul la 200 de grade şi se pregăteşte o tavă de brioşe pentru 12 porţii. Se amestecă într-un bol făina, mălaiul, zahărul, praful de copt, bicarbonatul, sarea, pudra de chili şi piperul. Separat, se amestecă laptele cu untul topit şi răcit şi gălbenuşul de ou. Acest ameste se toarnă peste ingredientele uscate şi, cu ajutorul unei spatule, se amestecă până se încorporează bine, formându-se un aluat. Apoi, se amestecă porumbul cu ardeiul tocat cu aluatul format. Aluatul pentru brioşe se toarnă în tava pregătită anterior. Se dă la cuptor pentru aproximativ 20 de minute până ce se rumenesc. Se lasă la răcit 5 minute, după care se scot din tavă şi se lasă la răcit complet.
Citeşte şi:
Reţeta zilei - MARŢI: Supă de fasole cu capac de foietaj
Reţeta zilei - LUNI: Murături asortate la borcan
A.E.D.