Reţeta zilei- VINERI: Prăjitura Mocha, un desert pe care merită să îl încerci
Publicat pe 14.10.2016 la 09:01 Actualizat pe 14.10.2016 la 10:00
Pentru că astăzi este vineri şi weekendu-ul este pe cale să înceapă, vă propunem un desert rapid şi foarte uşor de realizat. Cu siguranţă cei dragi vor fi foarte încântaţi de această prăjitură. Iată de ce ai nevoie şi care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi pentru a realiza acest desert delicios.
Pentru că astăzi este vineri şi weekendu-ul este pe cale să înceapă, vă propunem un desert rapid şi foarte uşor de realizat. Cu siguranţă cei dragi vor fi foarte încântaţi de această prăjitură. Iată de ce ai nevoie şi care sunt paşii pe care trebuie să îi urmezi pentru a realiza acest desert delicios.
Ingrediente
Pentru blat:
150 g făină
180 g zahăr tos
40 g zahăr brun
40 g cacao neagră
1 linguriţă praf de copt
1 varf cuţit bicarbonat
1 ou
70 ml ulei
100 ml cafea espresso
100 ml lapte
1/2 linguriţă rom
Pentru cremă:
180 g zahăr
3 linguriţe ness
3 albuşuri
200 g unt
250 g mascarpone
1/2 linguriţă rom
Mod de preparare:
Pentru a realiza prăjitura Mocha e nevoie să urmezi câţiva paşi. Amestecă ingredientele solide într-un bol, iar cele lichide într-un alt bol. Toarnă ingredientele lichide peste cele solide si amestecă până la omogenizare, apoi pune aluatul într-o tava tapetată cu hârtie de copt şi coace timp de 13-15 minute în cuptorul preincalzit la 180°.Scoate apoi aluatul şi lasă-l să se răcească pe un grătar. Amestecă zaharul cu nessul, şi pune-l peste albuşuri.Mixează-le la baine marie până devin o cremă groasă şi tare, ce nu cade de pe paletele mixerului, iar zahărul este dizolvat. Ia recipientul de pe foc si continuă să mixezi până se răceşte, apoi aduagă treptat untul.
Dă crema la rece pentru 30 minute, apoi adaugă mascarpone şi rom. Taie prăjitura în dreptunghiuri sau pătrate, pune cremă pe o parte din ele, acoperă cu a doua bucată ce va fi doar decorată cu cremă, potrivit divainbucatarie.ro
B.H.