Şase lucruri pe care trebuie sa le ştii înainte de căsătorie ca să n-o dai în bară
Publicat pe 26.01.2016 la 08:50 Actualizat pe 26.01.2016 la 10:01
Nunta este o petrecere, casnicia un efort continuu pe care uneori il depui cu placere, alteori cu greu, cu compromisuri.
Nunta este o petrecere, casnicia un efort continuu pe care uneori il depui cu placere, alteori cu greu, cu compromisuri.
Multi oameni considera ca niste hartii roz, adica certificatul de casatorie, nu schimba mare lucru in relatia a doi oameni care, oricum, si inainte de a spune “Da” la Starea Civila si/sau in fata preotului au petrecut mult timp impreuna. Insa, o casnicie implica mult mai multe decat concubinajul, chiar daca, aparent, multi factori din relatia de cuplu, din traiul in doi nu se schimba semnificativ.
Chiar si in cazul cuplurilor care au locuit impreuna ani multi inainte de a se casatori exista schimbari majore pentru unii le suporta mai greu, altii mai usor.
Desi este imposibil sa stii “ce te asteapta” in casnicie, exista cateva lucruri de care orice om care se casatoreste ar trebui sa fie constient inainte de ziua nuntii.
1. Ar fi bine sa inveti sa-ti ceri iertare!
Multe persoane nu constientizeaza cat de nepriceputi sunt intr-a cere iertare pana la casatorie. Doar pentru ca-ti ceri scuze pentru o gafa sau un gest nesabuit nu inseamna ca stii cu adevarat sa ceri iertare. Iar intr-o relatie de cuplu lucrurile sunt si mai complicate, caci partenerii – amandoi – au tendinta de a crede ca ei “stiu mai bine”. In aceste conditii, este dificil sa-ti ceri iertare, pentru ca mai intai trebuie sa constientizezi ca ai gresit. Inainte de casnicie, trebuie sa fii constient ca nu tot ce stii este bine, este potrivit pentru celalalt siesti, la fel ca oricare al om, susceptibil greselii. Din acest motiv trebuie sa inveti sa-ti ceri iertare cat mai curand, pentru ca altfel vei pierde timp certandu-te cu sotul sau sotia, incercand fiecare pe partea lui sa demonstreze ca are dreptate.
Insa, o discutie aprinsa intr-o relatie de cuplu stabila nu trebuie sa aiba ca scop suprem o demonstratie de forta in ceea ce priveste adevarul.