Cea mai ușoară rețetă de tagliata de vită. Janni Alexandridis îți arată, pas cu pas, cum să gătești un fel principal delicios
De Ilinca Lunca.
Publicat pe 22.11.2024 la 13:26
Actualizat pe 22.11.2024 la 13:27
Janni Alexandridis, de la Meniu de vedetă, îți propune o nouă rețetă delicioasă, cu care îți vei surprinde toată familia! Tagliata de vită se gătește ușor, repede și ai nevoie de doar câteva ingrediente și puțină pasiune pentru gătit! Iată cu ce alte preparate poți să o combini, pentru un meniu complet.
- Cea mai ușoară rețetă de tagliata de vită
- Ce condimente trebuie să adaugi pentru o aromă delicioasă
Ediţia de astăzi vă propune un meniu complet format dintr-un starter, bruschete, un fel principal, tagliata de vită, şi un desert, fursecuri cu ciocolată.
Janni Alexandridis îți arată toți pașii pe care trebuie să îi urmezi pentru a pregăti un meniu complet, perfect pentru o masă în familie, dar și secretele de care ai nevoie pentru a găti ca un bucătar profesionist.
Ingrediente starter-bruschete
- pâine albă
- ulei măsline
- roşii
- usturoi
- busuioc
- parmezan
- usturoi
Se va folosi pâine albă obișnuită, de tip franzelă, tăiată felii subțiri. De la roșii se va păstra doar partea exterioară, fără miez, care se toacă mărunt. Într-un bol se adaugă roșiile tocate, doi căței de usturoi rași, piper măcinat, parmezan ras, pentru un plus de cremozitate, ulei de măsline și busuioc proaspăt. Amestecul se lasă 15 minute, pentru ca aromele să se combine.
Feliile de pâine se prăjesc în ulei de măsline încins, aromatizat cu usturoi. După ce sunt rumenite, pe ele se toarnă amestecul de legume. Bruschetele sunt gata de servit!
Ingrediente fel principal-tagliata de vită
- 250 g carne vită
- 100 g unt
- cimbru proaspăt
- rucola
- 1 lămâie
- ulei măsline
- sare
- piper
- zahăr brun
- roşii cherry
- parmezan
Antricotul de vită se condimentează pe ambele părți cu sare și piper. Se prăjește într-o tigaie încinsă cu puțin ulei, timp de un minut și jumătate pe fiecare parte, până prinde o crustă frumoasă. După aceea, se adaugă un cub generos de unt, câteva fire de cimbru și un cățel de usturoi zdrobit, pentru a aromatiza carnea. După ce este gătit, antricotul se poate servi alături de o salată proaspătă de rucola și roșii cherry caramelizate. Pentru caramelizare, roșiile se gătesc într-o tigaie cu zahăr brun, până capătă un strat ușor lucios și auriu.
Ingrediente desert-fursecuri cu ciocolată
- 240 g făină
- 20 g sare
- 15 g bicarbonat de sodiu
- 250 g unt
- 150g zahăr brun
- ciocolată albă
- ciocolată brună
Pentru desert se începe cu pregătirea aluatului. Într-un bol mare se adaugă 240 grame de făină, un praf de sare, pentru a intensifica gustul, și jumătate de linguriță de bicarbonat de sodiu. Se amestecă ingredientele uscate până la omogenizare. Într-un alt bol se combină 250 grame de unt moale și 5 linguri de zahăr brun. Cu ajutorul unui tel sau al unui mixer se mixează până când compoziția devine cremoasă.
Se adaugă ciocolata bucăți și se amestecă bine. Treptat, se încorporează făina, amestecând continuu, până când aluatul devine consistent și omogen. Aluatul obținut se lasă la frigider timp de 30 de minute pentru a se întări și pentru a facilita modelarea.
După răcire, se formează bile rotunde din compoziție și se aplatizează ușor pentru a da formă fursecurilor.
Fursecurile se așază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și se coc în cuptorul preîncălzit la 160°C, până când se rumenesc.