Seminţele de chia îţi aduc patru beneficii miraculoase
Publicat pe 15.03.2015 la 10:37 Actualizat pe 15.03.2015 la 10:58
Seminţele de chia fac minuni pentru organismul nostru! Aceste mici seminţe au numeroase beneficii, dar cele de mai jos sunt principalele la care te poţi aştepta dacă vei adăuga chia în alimentaţia ta.
Seminţele de chia fac minuni pentru organismul nostru! Aceste mici seminţe au numeroase beneficii, dar cele de mai jos sunt principalele la care te poţi aştepta dacă vei adăuga chia în alimentaţia ta.
1. Conţin antioxidanţi care luptă împotriva radicalilor liberi
Specialiştii spun că semintele de chia sunt foarte bogate în antioxidanţi şi contribuie la combaterea radicalilor liberi din organismul nostru. Ei mai spun că ele pot preveni anumite boli, printre care afecţiunile cardiovasculare şi cancerul. Aceste mici seminţe le poţi adăuga la supe sau la salate, dar pot fi consumate şi în forma lor naturală.
2. Conţin fibre care contribuie la îmbunătăţirea digestiei
Chia au o cantitate suficient de mare de fibre, iar asta înseamnă că trebuie să consumi o cantitate mică în fiecare zi ca să-i asiguri organismului tău necesarul de care are nevoie. Sunt recomandate două linguri de seminţe de chia - 28 de grame de fibre, potrivit e-dimineata.ro. Specialiştii spun că acestea reprezintă 40% din necesarul zilnic de fibre al organismului tău.
3. Conţin proteine pentru sănătatea sistemului muscular
Puţini ştiu că o porţie de 100 de grame de seminţe de chia îi oferă organismului o cantitate de 17 grame de proteine vegetale. Iar acesta înseamnă o treime din cantitatea de proteine pe care o persoană adultă ar trebui să o consume zilnic.
Nutriţioniştii spun că seminţele de chia sunt o opţiune perfectă pentru cei care sunt vegetarieni, dar şi pentru persoanele care vor să reducă într-o anumită măsură cantitatea de carne consumată.
4. Conţin omega3 pentru sănătatea sistemului cardiovascular
Specialiţtii spun că aceste mici seminţe au acid alfa linoleic, un acid gras vegetal,care nu trebuie confundat cu acizii graşi întâlniţi în somon şi în alţi peşti graşi. Este important de reţinut că, deşi nu este la fel de puternic, acidul alfa linoleic contribuie la îmbunătăţirea sănătăţii cardiovasculare şi poate preveni un atac de cord. De asemenea, creşte şi nivelul de colesterol sănătos.
D.D.
Sursă foto: Antena 1
Citeşte şi:
Cum combaţi îmbătrânirea pielii? Ai nevoie de o lingură din aceste seminţe