Motivul pentru care trebuie să îți sfințești locuința în luna martie. Ce spun preoții despre această tradiție populară
Publicat pe 01.03.2023 la 18:27 Actualizat pe 01.03.2023 la 18:27
Conform tradiției populare, în luna martie se fac multe vrăji și există multă magie neagră, iar acestea au efect puternic în această perioadă a anului. Dacă și tu îți dorești să îți protejezi casa și familia, atunci preoții spun că trebuie să-ți sfințești locuința. Iată care este motivul pentru care trebuie să-ți sfințești casa în această lună, dar și ce spun preoții despre această tradiție populară!
- De ce trebuie să îți sfințești locuința în luna martie
- Preoții, despre această tradiție populară
Tradiția populară și preoții spun că cei care se mută într-o casă nouă trebuie să-și sfințească locuința, dar și cei care locuiesc de mult timp, deoarece așa poți alunga blestemele și vrăjile. De ce este bine să îți sfințești locuința în luna martie.
De ce trebuie să îți sfințești locuința în luna martie
Potrivit preoților, creștinii ortodocși trebuie să-și sfințească locuința în luna martie pentru alungarea vrăjilor, a blestemelor și a energiilor negative care se află în casă. Se spune că această lună a anului este periculoasă, deoarece se fac cele mai multe vrăji și blesteme.
Preoții mai spun că persoanele care locuiesc în casa care va fi sfințită trebuie să fie spovediți și împărtășiți. În momentul în care se vine cu sfințenia, locuința trebuie să fie curată, pentru că se stropește cu apă sfințită și se spune și o rugăciune.
În ce zi trebuie să-ți sfințești casa pentru alungarea blestemelor
Pentru alungarea farmecelor, blestemelor și vrăjilor, sfințirea casei în luna martie se face în zilele de miercuri sau vineri, nu în zilele de sărbătoare. Înainte de chemarea preotului care sfințește casa, creștinii ortodocși trebuie să îndeplinească câteva aspecte. Pentru slujba de sfințire a locuinței, credincioșii ortodocși trebuie să pună o măsuță cu fața către răsărit și pe măsuță să așeze următoarele:
-un vas cu apă curată;
-un pahar cu ulei curat;
-un bețișor înfășurat cu vată la unul din capete;
-lumânări;
-tămâie;
-busuioc;
-un pomelnic cu persoanele care locuiesc în casă și cu persoanele apropiate.