Tartă de ciocolată cu fructe de pădure şi migdale
Publicat pe 04.12.2017 la 09:59 Actualizat pe 04.12.2017 la 15:15
Un desert savuros ce cu siguranţă te va cuceri de la prima degustare. Tarta de ciocolată cu fructe de pădure şi migdale, un preparat ce se prepară uşor şi nu necesită coacere.
Un desert savuros ce cu siguranţă te va cuceri de la prima degustare. Tarta de ciocolată cu fructe de pădure şi migdale, un preparat ce se prepară uşor şi nu necesită coacere.
INGREDIENTE:
-Pentru blat-
- 1 1/2 căni de făină de migdale;
- 1/4 linguriţă de sare;
- 3 1/2 linguriţe de ulei de nucă de cocos;
- O lingură de miere;
-Pentru cremă-
- 300 de grame de ciocolată neagră;
- 3/4 ceşcă de lapte de nucă de cocos;
- 1/2 linguriţă de esenţă de vanilie;
- 1/4 linguriţă de nes;
- Pentru topping-
- 50 de grame de zmeură;
- 50 de grame de afine;
- 50 de grame de migdale;
- Încearcă şi: Budincă de orez cu stafide şi scorţişoară
- Încearcă şi: Mousse de ciocolată cu avocado
Mod de preparare:
Se tapetează cu ajutorul unui spray de gătit o tavă de copt. În vasul unui blender, se combină făina, sarea, uleiul şi mierea. Se mixează până ce se obţine un aluat omogen. Apoi se aşează, în mod uniform, aluatul în tava pregătită şi se introduce în congelator pentru aproximativ 20 de minute, timp în care se pregăteşte crema de ciocolată.
Se topeşte ciocolata prin metoda bain-marie (pe o baie de abururi), apoi se adaugă peste aceasta laptele de nucă de cocos şi se amestecă până ce ingredientele se combină perfect. Se adaugă esenţa de vanilie şi nesul şi se mixează până ce acestea se integrează perfect. Crema obţinută se toarnă, în mod uniform, în tava de copt, peste blatul refrigerat. Apoi se asezonează cu zmeură, afine şi migdale şi se reintroduce la frigider pentru aproximativ patru ore.
Dacă ți-a plăcut articolul, te așteptăm și pe pagina oficială de Facebook. Te aşteptăm şi pe pagina de Instagram.