VIDEO / PREMIERĂ MONDIALĂ! Primul transplant de scalp şi craniu din lume a reuşit. Cum arată bărbatul care a fost supus intervenţiei chirurgicale
Publicat pe 05.06.2015 la 09:37 Actualizat pe 05.06.2015 la 09:51
Primul transplant de scalp şi craniu din lume a fost reuşit. O echipă de 10 medici și 40 de asistente medicale din Houston, Texas, au realizat intervenţia chirurgicală.
Primul transplant de scalp şi craniu din lume a fost reuşit. O echipă de 10 medici și 40 de asistente medicale din Houston, Texas, au realizat intervenţia chirurgicală.
Pacientul Jim Boysen (55 de ani) a fost oeprat în urmă cu două săptămâni. În prezent, bărbatul a primit un nou pancreas și un rinichi, în cadrul unei intervenții ulterioare celei la scalp, se simte foarte bine și va fi externat în curând.
"E uimitor cât de bine se potrivește totul. Voi avea acum mai mult păr decât la 21 de ani", a glumit Boysen, într-un interviu pentru Associated Press.
Boysen suferă de diabet de la vârsta de cinci ani. În urmă cu 23 de ani, mai exact în1992, bărbatul a primit un pancreas și rinichi noi, în 1992. Din cauza medicaţiei imunosupresoare, menită să împiedice respingerea noilor organe, a cauzat o formă rară de cancer - Sarcomul Leiomi.
Acest sarcom poate afecta diverse tipuri de mușchi. În cazul lui Boysen, cei afectați de boală au fost mușchii firelor de păr din scalp. Terapia cu radiații a distrus o parte din craniul și scalpul pacientului. Ca și când asta nu ar fi fost îndeajuns, organele transplantate au început să cedeze.
Urgența a devenit un nou transplant de rinichi și pancreas, însă acesta nu putea fi realizat înaintea rezolvării problemei rănii deschise de la cap.
Din fericire pentru Boysen, a fost găsită chiar la timp (după 18 luni de la identificarea soluției) familia dispusă să doneze orice era folositor din structura rudei lor decedate.
După o operație de 15 ore, Boysen s-a ales cu o "cască" nouă de circa 25 x 25 cm. "A fost nevoie să conectăm vase de sânge cu grosimea de o zecime dintr-un milimetru. Am lucrat cu ajutorul unui microscop ce permite suturarea unor vase având circa jumătate din grosimea firului de păr", a explicat dr. Michael Klebuc, șeful echipei de chirurgi plasticieni a spitalului Houston Methodist, scrie blastingnews.com
Citeşte şi:
Incident cu două avioane militare
Imaginile cu ea au devenit VIRAL! Faceţi cunoştinţă cu Melissa, pisica poreclită Einstein
L.C