Murături în oțet sau murături în saramură? Care dintre cele două sunt mai sănătoase
Publicat pe 26.12.2022 la 09:47 Actualizat pe 26.12.2022 la 09:47
Murăturile sunt unele dintre alimentele preferate de români. Cu toate acestea, fie că legumele sunt murate în oțel sau chiar în saramură, ele se găsesc pe mesele tuturor bucătăreselor în orice anotimp. Și, cum gospodinele au pregătit toată toamna diverse rețete de murături, e timpul ca acum, în pragul sărbătorilor de iarnă, acestea să le pună pe mese invitaților de Crăciun și de Revelion.
- Murături în oțet sau murături în saramură
- Care dintre cele două sunt mai sănătoase
La fel ca orice aliment, chiar și murăturile conțin o mulțime de beneficii asupra organismului uman. Acest aliment reprezintă una dintre ele mai sănătoase garnituri datorită faptului că ele au în conținut vitamina C, fibre solubile, dar și insolubile.
Murături în oțet sau murături în saramură?
Există foarte multe legume pe care oamenii le pun la murat. Așadar, acest produs alimentar, este unul dintre cele mai consumate de români în combinație cu alte preparate de mâncare. Mai mult decât atât, murăturile pot fi preparate în casă sau pot fi găsite chiar în orice tip de magazin.
Fie că vorbim de murăturile în oțet sau cele în saramură, ambele preparate sunt la fel de gustoase, dar și sănătoase. O diferență între cele două preparate ar fi faptul că cele în oțet se prepară cu oțet, iar murăturile în saramură se prepară cu saramură, unde trec prin procesul de fermentare.
Murăturile au în compoziție o concentrație mare de vitamine. Printre acestea se numără vitamina K, vitamina C, dar și vitamina A.
Beneficiile alimentelor murate și în saramură
Murăturile conțin o mulțime de beneficii asupra organismului uman. Astfel, acestea ajută la digestie. Tot aceste alimengte controlează glicemia. În acest fel, saramura de oțet din murături reglează nivelul de glucoză din sânge. Acsest nivel de glucoză previn senzația de foame.
Prin consumul de murături putem combate bolile. Datorită antioxidanților care se găsesc în conținutul lor, indiferent de felul în care sunt murate, acestea stimulează sistemul imunitar.
CITEȘTE ȘI: De ce este bine să mănânci murături. Ce se întâmplă în corpul tău după ce le ai consumat