Bomboane cu vișine din vișinată. Rețetă de desert simplu, fără coacere
Publicat pe 31.05.2022 la 23:45 Actualizat pe 31.05.2022 la 23:45
Această rețetă fără coacere se prepară extrem de rapid și simplu. Este un desert destinat în special adulților, deoarece conține destul de multe alcool. Pe lângă vișina care este din vișinată, se mai adaugă alcool și în compoziția biscuiților. Puteți folosi vișinată, coniac sau rom. Iată cum se prepară această rețetă extrem de gustoasă.
- Bomboane cu vișine din vișinată
- Cum se prepară această rețetă simplă fără coacere
Bomboanele cu vișine din vișinată este un desert simplu și fără coacere. Vișinele din vișinată le dă bomboanelor o aromă aparte, făcându-le astfel mai speciale decât cele obișnuit. Acest desert se poate adapta foarte ușor și copiilor. Vișinele din vișinată pot fi înlocuite cu vișine din compot, iar alcool poate fi înlocuit cu un extract natural de vanilie sau de portocale.
Rețetă simplă de bomboane cu vișine din vișinată
Ingrediente
250 g biscuiți cu unt
50 g miez de nucă
100 g unt 82% grăsime
30 g zahăr (sau după gust)
2 linguri de cacao
50 ml de rom sau vișinată sau coniac, lichior, whisky, etc
un praf de sare
150 g vișine din vișinată
Pentru decor
miez de nucă măcinat
nucă de cocos răzuită
pudră de cacao
decor de ciocolată
bomboane colorate
Mod de preparare
Rumeniți miezul de nucă într-o tigaie pentru câteva minute. Lăsați-l să se răcească. Măcinați miezul de nucă și biscuiții folosind un robot de bucătărie sau un chopper electric. Topiți untul la microunde sau la bain marie. Cât untul e încă fierbinte, puneți zahărul și sarea și amestecați să se dizolve. Peste biscuiții măcinați cereți pudra de cacao, apoi turnați siropul și romul. Cu palmele umezite formați biluțe cam de mărimea unei nuci. În mijlocul fiecărei biluțe puneți vișine din vișinată, apoi le tăvăliți după preferință prin: nucă, nucă de cocos, cacao, etc.