Bomboane din colivă cu vișine! Cel mai simplu desert pentru Postul Crăciunului
Publicat pe 25.11.2021 la 23:56 Actualizat pe 25.11.2021 la 23:56
Cu toții știm cât de greu este să ne abținem de la dulciuri. Ei bine, credincioșii care au început deja să țină marele post al Crăciunului, cu siguranță simt nevoia de a-și delecta papilele gustative cu un desert pe cinste, însă care să nu-i ducă în păcat. Pentru a satisface toate dorințele, vă prezentăm bomboanele de casă din colivă, umplute cu vișine. Ușor și simplu de făcut! Iată cum se prepară!
- Bomboane din colivă cu vișine
- Cel mai simplu desert de post
Bomboane din colivă cu vișine! Cel mai simplu desert pentru Postul Crăciunului
Postul Crăciunului a început pe data de 15 noiembrie și se termină pe 25, chiar în Sfânta zi de Crăciun. În tot acest interval, creștinii ortodocși renunță la produsele de origine animală, dar și ceea ce ține de grăsimi și lactate, astfel că numeroase deserturi sunt eliminate de pe meniul zilnic.
Ei bine, deși multă lume nu a mai auzit despre deserturi de post, noi ne-am gândit să vă prezentăm un preparat inediat, gata în cel mai scurt timp.
Ingrediente pentru bomboanele din colivă cu vișine
- 250 g arpacaș
- un praf de sare
- 750 ml apă
- 125 g zahăr
- 300 g nucă
- 100 g stafide, merișoare sau alte fructe confiate, uscate
- coajă de lămâie
- 2 plicuri zahăr vanilat
- esență de rom sau rom veritabil
- vișine din vișinată, dulceață sau compot
- pentru decor: cocos, cacao, bețișoare colorate
Cum se prepară desertul
Se fierbe arpacașul în de 3x atâta apă rece până scade de tot. Se lasă să se răcoreasca în oală, sub capac. După ce s-a răcit, se transferă într-un bol curat și se amestecă cu zahărul și aromele.
Seo prăjește puțin nuca într-o tigaie și, după ce s-a răcit, se măcină cu un procesor alimentar. Se adaugă și fructele confiate și se amestecă totul bine. Se pune coliva într-o cutie cu capac și se lasă peste noapte în frigider, astfel se vor întrepătrunde bine aromele și gusturile iar consistența colivei va deveni și mai fermă.
A doua zi coliva este perfectă pentru a fi porționată și modelată. Pentru decorul acestor bomboane din colivă se pune cacao pudră, fulgi de cocos sau nucă măcinată precum și bombonele mărunte colorate.
De asemenea, pentru umplutură se poate folosi și vișine din vișinată sau din compot. Se ia cu o linguriță din compoziția de grâu fiert și în mijloc se așează o vișină. Apoi formați biluțe rotunde cu ajutorul palmelor. Se tăvălesc apoi prin cacao, nucă de cocos sau bombonele colorate și se așează pe un platou. În final, pot fi servite ca cel mai gustos desert de post. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: 4 dulciuri de post fără coacere pe care le poți face rapid