Homepage » Beauty & Lifestyle » Retete » 4 dulciuri de post fără coacere pe care le poți face rapid

4 dulciuri de post fără coacere pe care le poți face rapid

De Silvia Cirstea.
Publicat pe 17.11.2021 la 11:21 Actualizat pe 17.11.2021 la 11:21

Postul Crăciunului a început pe 15 noiembrie și se va termina pe 25. În această perioadă, creștinii ortodocși renunță la produsele de origine animală, astfel că majoritatea elimină dulciurile din alimentație. Ei bine, noi ne-am gândit să îți prezentăm 4 rețete de dulciuri de post pe care le poți pregăti foarte rapid atunci când ești pe grabă și simți nevoia să mânânci un desert.

4 dulciuri de post fără coacere pe care le poți face rapid

Rețete de dulciuri de post fără coacere

unsplash

  • 4 dulciuri de post fără coacere pe care le poți face rapid
  • Secrete utile pentru dulciurile de post fără coacere

În perioada postului, creștinii ortodocși renunță la produsele de origine animală și la deserturile delicioase. Ei bine, noi ne-am gândit să îți prezentăm 4 rețete de dulciuri pe care le poți pregăti foarte rapid și le poți consuma în orice moment al zilei.

Prăjitură de post fără coacere cu mere și biscuiți

Ingrediente

-500 g biscuiti simpli, de post

-1 kg mere rase

-100 g zahar

100-200 g miez de nuca

-1 varf de cutit scortisoara

-vanilie

Mod de preparare

Se rad merele și se pun pe foc, într-o cratiță, cu zaharul, miezul de nucă taiat sau sfărâmat nu foarte fin, vanilia si scorțișoara. Se lasă pe foc, amestecand des, până când scade tot lichidul. Se lasă la racit.

Se așaza intr-o tavă o bucată de folie de plastic sau pungă. Se pun un strat de biscuiți, un strat de mere, iar un strat de biscuiti, iar mere, la urma să fie biscuiti.

Se acopera cu folia alimentară, se pune o greutate deasupra (un blat de lemn) si se lasă la rece câteva ore. Trebuie sa stea minim 2 ore. În acest timp biscuiții absorb umezeala de la mere și se inmoaie.

Prăjitură cu gem și aluat ras de post

Ingrediente

250g margarină

150g zahăr

100ml apă rece

550g făină

un plic praf de copt

esență de lămâie

2 pliculețe zahăr vanilat

un praf de sare

400g gem de prune

50g nucă

Mod de preparare

Amestecă margarina la temperatura camerei cu zahărul, zahărul vanilat și esența de lămâie.

Peste acestea adaugă apa și continuă omogenizarea până când zahărul începe să se dizolve. Mai departe amestecă făina cu praful de copt și încorporează treptat în amestecul de margarină, zahăr și apă. Trebuie să ai un aluat nelipicios, dar ușor moale.

Un sfert din aluatul rezultat învelește-l în folie alimentară și pune-l în congelator până când se va întări bine. Acest lucru durează aproximativ 15-20 de minute. Pentru a scurta timpul de stat la congelator poți împărți aluatul în bucățele mai mici.

Întinde restul de aluat într-o tavă pentru prăjituri cu dimensiuni aproximative de 25x35cm.

Mai departe amestecă gemul de prune cu nuca tocată grosier. De asemenea poți adăuga în gemul de prune puțină esență de rom sau zahăr vanilat pentru a-l aromatiza.

Întinde gemul peste foaia de aluat din tavă, apoi scoate din congelator aluatul congelat și rade-l deasupra prăjiturii într-un strat uniform.

Coace prăjitura la cuptorul preîncălzit, la 180 de grade, pentru aproximativ 25-30 de minute sau până când se va rumeni frumos deasupra.

”Cheesecake”de post fără coacere

Ingrediente

1 cană caju

1 cană sos de mere

3 linguri ulei cocos virgin (vi-l recomand pe acesta)

¼ cană miere

2 linguri suc de lămâie

½ linguriţă extract pur de vanilie

1 linguriţă scorţişoară

Ingrediente aluat:

1 cană sau ceva mai mult de curmale fără samburi, stafide sau prune (sau un mix din toate trei)

1 cană migdale sau alte nuci (vi le recomand pe acestea)

1 linguriţă scorţişoară

¼ extract pur de vanilie

1-3 linguri apă (după cum este nevoie)

Mod de preparare

Nucile caju se lasă la înmuiat peste noapte.A doua zi, acestea se scurg, se clătesc şi se lasă la uscat.

Într-un blender se amestecă toate ingredientele pentru cheesecake până ce se omogenizează perfect.

Amestecul se pune deoparte şi se prepară aluatul.

Amestecă toate ingredientele pentru aluat în blender. Dacă aluatul este uscat, adaugă apă după necesitate. Aluatul nu ar trebui să fie prea amestecat şi lipicios.

În continuare, aşează aluatul prin presare pe fundul unei tăvi de copt sau al unui alt tip de tavă.Pune umplutura peste aluat.

Lasă prăjitura la frigider timp de cel puţin o noapte până când se întăreşte pentru a nu se sfărâma atunci când o tai.

Tort de biscuiți de post

Ingrediente

450 g biscuiti de post

3 linguri zahar

2 plicuri zahar vanilat

400 ml apa

1 lingura cacao

1 lingurita esenta de rom

100 g miez de nuca

100 g rahat multicolor

50 g stafide aurii

un praf de sare

nuca de cocos pentru ornat

Mod de preparare

Sfărâmați biscuitii intr-un vas, dar lasați și bucăți mai mari, pentru a-i da tortului un aspect mai placut. Se taie miezul de nuca grosier si cat mai uniform, daca se poate.Rahatul il puteți tăia în cuburi mai mici. Hidratați stafidele în apă cu esență de rom. Se ametecă toate ingredientele într-un vas încăpător.

Caramelizați 3 linguri de zahar, sau mai mult, sau mai putin, în functie de cat de dulce doriți tortul, dar trebuie avut în vedere ca majoritatea ingredientelor sunt dulci. Desfaceți cacaua în putină apă rece, apoi adaugați si restul de apa trecută la ingrediente si turnați acest amestec, treptat, peste zaharul caramelizat, de pe foc.

Amestecați energic, dar cu mare grijă să nu ne ardă vaporii degajati, apoi lasați siropul la foc incet până când se topește zahărul care se solidifică la contactul cu apa. Ridicați siropul de pe foc, adaugați in el si zaharul vanilat, putina sare si esenta de rom si il puteți turna fierbinte peste ingredientele din vas, amestecand totul bine, pentru a se patrunde biscuitii si a se omogeniza amestecul. Tapetați o formă de chec cu folie, intindeți compozitia in ea si se presează bine. Se dă forma la frigider pentru cel putin o ora, apoi puteți răsturna tortul pe platou si il puteți orna cu nucă de cocos sau cacao.

Secrete utile pentru dulciurile de post fără coacere

Toate dulciurile fără coacere se prepară repede, ingredientele sunt simple și la indemână, iar rezultatul este mereu delicios. Prepararea prajiturilor de post care nu mai trec prin cuptor este un fel de joacă în bucătărie. Nu trebuie să fii mare specialist sau să ai cursuri de cofetarie, iar succesul este garantat.

Marele secret al acestor prăjituri simple și rapide este ca ingredientele de bază pot fi variate si te poti adapta rapid la ceea ce ai în casa. Aromele si detaliile prajiturilor sunt la libera alegere a celui care le prepară.

Citește și: Prăjitură rapidă cu mere fără blat. Rețeta celui mai simplu desert cu fructe

În articolul
4 dulciuri de post fără coacere pe care le poți face rapid
:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp
Știri
Cât de mare a crescut Mikaela, fiica Iuliei Albu! Vedeta și-a impresionat marea comunitate de pe Instagram / FOTO
Showbiz intern • la 00:05
Cât de mare a crescut Mikaela, fiica Iuliei Albu! Vedeta și-a impresionat marea comunitate de pe Instagram / FOTO
  • Iulia Albu, fotografie rară cu fiica sa pe Instagram
  • Cum a surprins-o vedeta
Tragedie în Vrancea! Un bărbat a murit într-un grav accident rutier, după ce a ieșit cu mașina în afara părții carosabile
Stiri interne • ieri la 23:56
Tragedie în Vrancea! Un bărbat a murit într-un grav accident rutier, după ce a ieșit cu mașina în afara părții carosabile
  • Un bărbat a murit într-un grav accident rutier, după ce a ieșit cu mașina în afara părții carosabile
  • Medicii nu au mai putut face nimic pentru a-l salva pe bărbat
Iuliana Beregoi a sărbătorit 5 ani de carieră. Mesajul emoționat al artistei de 17 ani: „Vă iubesc!”
Showbiz intern • ieri la 23:49
Iuliana Beregoi a sărbătorit 5 ani de carieră. Mesajul emoționat al artistei de 17 ani: „Vă iubesc!”
  • Iuliana Beregoi a sărbătorit 5 ani de carieră.
  • Ce mesaj le-a transmis fanilor ei
Adrian Mutu, gesturi rușinoase de față cu prietenii. Ce a făcut fostul fotbalist la restaurant  / PAPARAZZI
Paparazzi • ieri la 23:33
Adrian Mutu, gesturi rușinoase de față cu prietenii. Ce a făcut fostul fotbalist la restaurant / PAPARAZZI
  • Adrian Mutu a uitat de bunele maniere la restaurant
  • Gesturi rușinoase în public, cu prietenii
Barbara Isasi de la Mandinga, mai patriotă decât mulți români. Cum a fost surprinsă cântăreața care l-a fermecat pe Mihai Bendeac / PAPARAZZI
Paparazzi • ieri la 23:33
Barbara Isasi de la Mandinga, mai patriotă decât mulți români. Cum a fost surprinsă cântăreața care l-a fermecat pe Mihai Bendeac / PAPARAZZI
  • Barbara Isasi a preluat cultura românească.
  • Cât de patriotă este solista trupei Mandinga
Fosta soție a lui What's Up iubește din nou! Simina are mare grijă să arate impecabil în preajma noului iubit / PAPARAZZI
Paparazzi • ieri la 23:33
Fosta soție a lui What's Up iubește din nou! Simina are mare grijă să arate impecabil în preajma noului iubit / PAPARAZZI
  • Fosta soție a lui What's Up este într-o nouă relație
  • Cu cine se iubește Simina Ivancea
Vezi toate știrile noi
Recomandări
recomandare pe observatornews.ro
Garduri instalate în mai multe supermarketuri din ţară pentru a-i separa pe vaccinați de nevaccinați
recomandare pe as.ro
„Te iubesc! Eşti cel mai bun!” Anamaria Prodan, mesaj incredibil pentru un bărbat celebru cu care şi-a petrecut nopţile, în plin scandal de divorţ cu Reghecampf: „Ştii că sunt unică”
Romania TV
BOMBA BOMBELOR în showbiz. Anamaria Prodan, alături de un miliardar celebru
Romania TV
Mămăliga, alimentul-minune în sezonul rece. Rețeta senzațională care te ajută să scapi de bronșită, tuse, răceală și pneumonie!
recomandare pe antena3.ro
Planta unică ce calmează durerile din corp, chiar și pe cele la dinți
recomandare pe antena3.ro
Român din Anglia, mesaj dur pentru prietenii de acasă: "Aici lucrez prin gheață, frig, zăpadă. Munciți cu mine aici ca să vă dau bere, de Crăciun, când mă întorc acasă?!"
recomandare pe antena3.ro
"Băutura zeilor" energizează şi readuce buna dispoziţie. Sunt indicate 2-3 cești pe zi
recomandare pe playtech.ro
Zodia pentru care despărțirea de iubit este o tragedie. Suferă enorm din dragoste
recomandare pe playtech.ro
Lidia Buble și actorul celebru s-au despărțit. Care a fost motivul separării dintre cei doi
recomandare pe substantial.ro
Sora Denisei Răducu, confesiuni cu ochii în lacrimi despre regretata manelistă. Ce a făcut artista, în ultima noapte dinainte să moară. VIDEO
recomandare pe substantial.ro
A comandat de pe internet un brad superb, însă când a deschis coletul…să leșine! Cum arăta, de fapt, pomul de Crăciun, în realitate. VIDEO
recomandare pe substantial.ro
Vica Blochina, decizie importantă! Blondina va părăsi definitiv România. „La anul mă mut…”
recomandare pe redactia.ro
Tradiții și obiceiuri de Sfântul Nicolae 2021. Ce NU se face astăzi?
recomandare pe redactia.ro
Doliu în lumea muzicii populare. „Solista preferată” a lui Nicolae Ceaușescu s-a stins din viață în urmă cu puțin timp.
recomandare pe Impact.ro
Detalii bombă despre amantul Irinei Tănase. Cine este bărbatul cu care l-ar fi înşelat pe Dragnea
recomandare pe Ciao.ro
Lidia Buble i-a dat papucii iubitului cubanez! Ce s-a întâmplat de fapt între ei
recomandare pe ProSport.ro
FOTO. Larisa Drăgulescu se pozează în ipostaze interzise! `Am făcut așa o avere impresionantă`
recomandare pe Jurnalul.ro
Cea mai proastă campanie de comunicare din lume va fi înlocuită cu una „cu față umană”
recomandare pe bzi.ro
Vaccinarea împotriva COVID-19 va fi obligatorie în România. Ministrul demis al Sănătății, Cseke Attila a făcut anunţul
recomandare pe romaniatv.net
Șoc în muzica populară. A murit cântăreaţa preferată de Ceauşescu
recomandare pe romaniatv.net
Părinții lui Ion Șmecherul, distruși de durere. Și-au condus fiul pe ultimul drum. ȘOCANT. Ce s-a întâmplat la înmormântare!
recomandare pe a1.ro
Un bărbat a mâncat doar pui crispy timp de 30 de zile. Transformarea a fost uluitoare. Ce a descoperit