Rețeta de prăjitură cu mălai a lui Chef Florin Dumitrescu. Ușor de realizat, gustoasă și ideală pentru perioada în care se ține post
Publicat pe 03.08.2021 la 16:04 Actualizat pe 03.08.2021 la 16:04
Știm cu toții că în urmă cu doar două zile s-a lăsat Postul Sfintei Marii, iar pentru mulți credincioși aceasta este considerată o perioadă de purificare și regăsire în care aceștia stau departe de unele alimente. Ei bine, dulciurile tot ne fac cu ochiul, iar pentru a ne putea satisface toate poftele fără să ne abatem de la reguli, vă prezentăm astăzi cea mai simplă și delicioasă rețetă pentru o prăjitură cu mălai de post, preparată chiar de Chef Florin Dumitrescu. Iată de ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară.
- Prăjitură de post cu mălai
- Rețeta pas cu pas a lui Chef Florin Dumitrescu
Când vine vorba de rețetele de post, mai ales la prăjituri, există câteva variante demne de luat în seamă, majoritatea fiind simplu de realizat și deloc costisitoare. Una din cele mai simple prăjituri de post, recomandate și de Chef Florin Dumitrescu, este prăjitura de post cu mălai. Din fericire o pungă de mălai este ieftină, iar restul de ingrediente gospodinele le au permanent în bucătărie.
Rețeta de prăjitură cu mălai a lui Chef Florin Dumitrescu
Așa cum și-a obișnuit fanii, Chef Florin Dumitrescu împarte cele mai gutoase preparate culinare cu comunitatea sa. De data aceasta, marele bucătar ne încântă cu desert special, acesta fiind creat în totalitate pentru cei ce sunt dornici să țină Marele Post. Probabil nici nu vă imaginați cât de gustos este acest preparat culinar, astfel trebuie neapărat să încercați rețeta de prăjitură cu mălai a celebrului bucătar.
Ingrediente:
- 100 gr de mălai
- 200 gr de făină
- 150 gr zahăr pudră
- praf de copt
- un vârf de linguriță de bicarbonat de sodiu
- 300 ml lapte de migdale
- o portocală și coaja acesteia
Cum se prepară prăjitura de post cu mălai
Modul de preparare nu poate fi mai simplu și mai rapid decât atât. Luați o sită și cerneți în ea mălaiul, zahărul pudră și făina. După acest pas puneți-le într-un vas în care le amestecați cu praful de copt, bicarbonatul de sodiu și adăugați laptele de migdale. În același vas mixați bine compoziția, la care adăugați treptat și cojile de la portocala proaspăt curățată.
Într-o tavă, tapetată cu foaie de copt, puneți compoziția pe care tocmai ați făcut-o și o băgați la cuptor. Preparatul trebuie să stea la o temperatură de 170 de grade, pentru maxim 30 de minute. Cât timp aveți prăjitura de post cu mălai la cuptor aveți timp să pregătiți și siropul de zahăr. Acesta se face din sucul de la de portocală și patru lingurițe de zahăr pudră.
După ce trec cele 30 de minute de coacere, scoateți prăjitura de post cu mălai din cuptor și turnați siropul peste ea, dar nu înainte de a o lăsa să se răcească. Decorați prăjitura cu câteva felii de portocale și este gata de mâncat. Poftă bună!