Rețeta de salată de vinete a lui chef Florin Dumitrescu. Care este secretul marelui bucătar
Publicat pe 15.07.2021 la 00:22 Actualizat pe 15.07.2021 la 00:22
Așa cum și-a obișnuit fanii, Chef Florin Dumitrescu împarte cele mai gutoase preparate culinare cu comunitatea sa. De data aceasta, marele bucătar ne încântă cu un preparat ideal pentru zilele toride de vară, și anume salata de vinete. Deși este una dintre cele mai simple rețete, Florin Dumitrescu dezvăluie cel mai ascuns secret!
- Chef Florin Dumitrescu ne dezvăluie propria rețetă de salată de vinete
- Care este marele secret al bucătarului
Sezonul de vară este și cel dedicat în mare parte preparatelor care nu necesită coacere. Prin urmare, juratul din show-ul culinar “Chefi la cuțite”, Florin Dumitrescu a împărtășit gospodinelor rețeta sa de salată de vinete. Delicios și de vară, acest preparat are și un secret de bază, care este foarte important în gustul final al preparatului culinar. Află și tu despre ce este vorba!
Rețeta de salată de vinete a lui chef Florin Dumitrescu
Salata de vinete este una dintre cele mai râvnite rețete ale acestui sezon cu temperaturi toride. Îndrăgită de multe gospodine, această salată nu lipsește de pe mesele românilor vara. Gustoasă și simplu de făcut, salata de vinete devine un adevărat răsfăț atunci când este servită rece alături de câteva mezeluri proaspete. Cu doar 3 ingrediente, ai parte de un curcubeu pe cerul gurii!
Ingrediente:
- 2 kg vinete
- sare și piper
- 3 cepe
- 450 ml ulei
Mod de preparare:
Se spală bine vinetele și se șterg cu un prosop uscat. Se încinge grătarul și se pun vinetele la copt. Acestea trebuie întoarse din când în când pentru a evita arderea lor. În momntul în care încep să pocnească și să elimine abur, se verifică dacă sunt gata.Vinetele coapte se curăță de coajă și se lasă la scurs într-un vas de plastic sau din lemn până este eliminat excesul de apă.
Cel mai mare secret pe care gospodinele nu îl știu în realizarea acestui preparat de vară este cu întotdeauna trebuie să evite contactul legumelor cu vasele de metal pentru a nu se oxida și a-ș schimba gustul crud.
După acest pas trebuie să le tocați foarte mărunt pe un tocător din lemn sau plastic, apoi le amestecați cu ceapa tăiată foarte mărunt. Trebuie amestecat foarte bine cu o lingură din lemn în timp ce se toarnă ulei de floarea-soarelui peste compoziție, în fir subțire. La final se adaugă sare și piper după gust,a poi se lasă la rece preț de câteva minute. Poftă bună!
Secrete din bucătărie, știute doar de chef Florin Dumitrescu
Deși nu pare, Chef Florin Dumitrescu a munict foarte mult pentru rolul care îi este atribuit astăzi. Acesta a povestit cum a început povestea sa în bucătărie. De la pasiunea pentru gătit, la performață nu a fost un drum ușor! Juratul emisiunii "Chefi la cuțite" se declară mulțumit de ceea ce a ajuns, astfel mărturisețe și fanilor săi că un lucru de durată nu este niciodată ușor de făcut.
CITEȘTE ȘI: Salată de fasole verde cu maioneză. Rețetă de sezon gustoasă și simplă