Rețeta de tartar de somon a lui Keed de la Chefi la cuțite. Metoda inedită cu care poți sa îți surprinzi familia
Publicat pe 13.07.2021 la 23:28 Actualizat pe 13.07.2021 la 23:28
Așa cum și-a obișnuit fanii, de când s-a terminat emisiunea "Chefi la cuțite", Keed își răsfață comunitatea cu diferite rețete culinare. Gustoase și simple, acestea constituie metoda inedită cu care poți să îți surprinzi familia sau, de ce nu, chiar invitații. Dacă ești un iubitor înrăit al peștelui, este obligatoriu să încerci acest preparat într-o zi toridă de vară cu care ne confruntăm.
- Keed prezintă propria rețetă de tartar de somon
- Care este ingredientul secret folosit de fostul concurent de la Chefi la cuțite
Keed oferă constant unele dintre cele mai îndrăgite rețete ale lui! Dornic să împartă și cu fanii lui secretele pe care le știe și pe care le-a obținut din bucătăria de la Chefi la cuțite, acesta nu ezită să ofere cele mai bune sfaturi și trucuri pentru gospodinele înfocate. De data aceasta, fostul concurent de la Chefi surpinde chiar și cei mai complicați oameni atunci când vine vorba de mâncare.
Keed dezvăluie propria rețetă de tartar de somon
Zilele toride de vară își spun cuvântul chiar și atunci când vine vorba de mâncare. Zeci de gospodine se plâng constant în acest sezon că nu mai au idei de mâncăruri fără grăsimi și care să nu solicite aragazul sau cuptorul. Ei bine, Keed vine în salvarea acestora cu un preparat culinar inedit. Descoperă și tu gustoasa rețetă a fostului concurent de la Chefi la cuțite!
Ingrediente:
- un file de somon
- ceapă roșie
- ulei de măsline
- sos iute
- lime
- fructul pasiunii
- mango
- ghimbir
Mod de preparare:
Pentru început, se scot părțile maro de la somon, căci nu sunt necesare acele bucăți de pește în prepararea somonului. Tăiați somonul în fâșii lungi și apoi în cubulețe mici. Trebuie să fiți atenți când tăiați peștele, mai ales dacă e proaspăt, căci acesta este fragil și se poate dezintegra ușor.
Următorul pas îl constituie pregătirea fructului, care ar fi bine să fie îndeajuns de copt. Tăiați mango-ul în cubulețe mici. Datorită acestui fruct, tartarul de somon va avea un gust aparte, făcându-l mai parfumat.
Ingredientul secret care efectiv se acordă cu gustul de nedescris al somonului îl constituie zeama de lămâie. Aceasta și lime se adaugă la final, căci aceasta vor găti peștele. La sfârșit se adaugă uleiul de măsline, sosul iute, ghimbirul și sarea, amestecând bine pentru a se incorpora așa cum trebuie toate ingredientele. În funcție de gust, se poate adăuga opțional și puțin coriandru sau pătrunjel. La doar câteva minute după ce toate ingredientele s-au asortat și contopit, preparatul culinar poate fi servit! Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețeta de lava cake a lui chef Florin Dumitrescu. Care este secretul pentru un desert reușit