Rețeta de lava cake a lui chef Florin Dumitrescu. Care este secretul pentru un desert reușit
Publicat pe 30.06.2021 la 00:33 Actualizat pe 30.06.2021 la 00:34
Chef Florin Dumitrescu este cel mai tânăr dintre jurații Chefi la cuțite, însă priceperea lui în bucătărie nu este cu nimic mai prejos decât a colegilor lui. Rețeta de lava cake este una dintre cele mai simple, însă totodată sofisticată deoarece conține un mic secret pentru a fi asemănătoarea cu cea a maestrului din bucătărie.
- Chef Florin Dumitrescu dezvăluie rețeta lui de lava cake
- Care este secretul pe care-l deține maestrul bucătăriei
Desertul lava cake a fost întotdeauna un desert râvnit de mulți pofticioși. Deși pare foarte ușor de făcut, trebuie să știm cu toții că în joc sunt niște mici secrete pentru a duce la o bună reușită acest desert. Chef Florin Dumitrescu ne dezvăluie propria rețetă, împreună cu trucurile pe care el le deține.
Florin Dumitrescu prezintă propria rețeta de lava cake
Deși multe gospodine obișnuiesc să prepare acest desert cu ingredientele pe foc, chef Florin Dumitrescu a mărturisit că aceasta este cauza principală pentru care textura prăjiturii nu este la fel ca în marile cofetării sau în pozele virale de pe internet. Celebrul bucătar afirmă că toată compoziția se prepară la bain marie și nicidecum la foc mare. Să vedem ce ingrediente a pregătit chef Florin Dumitrescu pentru acest desert, care fără doar și poate, nu încântă papilele gustative.
Ingrediente necesare:
- 4 ouă
- 60 g zahăr pudră
- 30 g făină
- 170 g ciocolată
- 100 g zahăr
- 50 ml smântână de gătit
- 130 g unt
- 10 ml coniac
- 10 g sare grunjoasă
Cum se prepara compoziția de lava cake
În prima parte, luăm 115 g de unt şi ciocolata și le punem să se topească la bain marie, amestecând până se omogenizează. Două gălbenuşuri împreună cu două ouă întregi şi cu 60 g de zahăr se bat la mixer. Se încorporează cele două compoziţii (ouăle şi ciocolata) şi se adaugă făina cernută. Se amestecă cu un tel şi se aerează.
Într-o formă de soufle/ brioșă de aluminiu de unică folosinţă, tapată cu unt şi făină, se pune aluatul de ciocolată până sus. Se bagă pentru 15 minute la cuptorul încins la 180 de grade Celsius.
Cu ce se poate asorta acest desert?
Desertul se serveşte alături de îngheţată de vanilie, caramel sărat sau dulceaţă de fructe de pădure. Pentru cei care nu știu încă rețeta de caramel sărat, chef Florin Dumitrescu a explicat cum se prepară și acest preparat: se topesc 100 g de zahăr, iar apoi se flambează cu coniac în momentul în care nu mai are niciun cristal de zahăr şi este complet topit. Se pune smântâna de gătit împreună cu cele 15 g de unt și se amestecă. După ce s-a răcit și a ajuns la temperatura camerei, se adaugă sarea. Acum poate fi servit alături de lava cake. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețeta de orez cu lapte ca in copilărie a lui Keed de la Chefi. Secretul pe care puține gospodine îl știu