Rețeta de orez cu lapte ca in copilărie a lui Keed de la Chefi. Secretul pe care puține gospodine îl știu
Publicat pe 26.06.2021 la 19:15 Actualizat pe 26.06.2021 la 19:15
Keed, fostul concurent al emisiunii "Chefi la cuțite", a pus la dispoziția fanilor rețeta lui de orez cu lapte. Acesta a mărturisit care este "secretul minune" ce oferă autenticul gust al copilăriei.
- Cea mai bună rețetă de orez cu lapte
- Keed de la Chefi prezintă cel mai important secret
Odată cu terminarea sezonului nouă, Keed de la Chefi la cuțite, pe numele său real David Ioniță, a revenit în mediul online. Fostul concurent a dezvăluit o rețetă simplă și delicioasă care amintește de copilărie. Care este secretul unui preparat exact ca la mama acasă?
Keed prezintă propria rețetă de orez cu lapte, exact ca în copilăria sa
Deși multe gospodine obișnuiesc să fiarbă orezul în apă înainte de a pune laptele peste el, rețeta lui Keed nu este deloc așa. Acesta obișnuiește să folosească în prim plan doar ingredientele principale, care reies încă din titlu: "orez și lapte", însă are și câteva secrete.
Ingrediente pentru rețeta de orez cu lapte:
- un litru de lapte
- 200 grame de orez
- 100-120 grame de zahăr
- 50 grame de unt
- coajă de lămâie și de portocală (opțional)
- păstaie de vanilie
- scorțișoară
- un ingredient special ce îl aflați mai târziu
Mod de preparare, după rețeta lui Keed de la Chefi la cuțite:
Pentru început, orezul se pune într-o oală peste care se adaugă laptele, iar apoi se pune la foc mic, amestecându-se constant pentru e evita posibila lipire a orezului de vas.
După ce orezul s-a fiert aproape de tot, se lasă la foc mic și se adaugă zahărul și untul, astfel când s-a topit, amestecăm bine pentru a le încorpora, iar apoi luăm oala de pe foc.
În funcție de gustul fiecăruia, se poate da pe răzătoare o lămâie sau o portocală, însă dacă nu sunteți adepții acestor gusturi, se poate pune o păstaie de vanilie, care oferă un gust divin dar nu trebuie lăsată mai mult de câteva minute în oală. La final, desertul poate fi ornat cu scorțișoară, după bunul plac. Poftă bună!
Care este însă ingredientul secret al lui Keed pentru un gust mai intens al desertului?
Multe gospodine adevărate sunt de părere că rețeta de orez este aceeași pentru toată lumea, însă noi le putem contrazice. Keed a mărturisit că secretul care face orezul cu lapte să aibă același gust intens ca în copilărie este sarea. Bunicii mereu obișnuiau să pună sare în orice preparat, astfel sarea este cea care dă gust mâncării. Fostul concurent de la Chefi a afirmat că de fiecare dată când face acest desert, nu uită să pună un praf de sare în zahăr.