Secretul unui pandișpan pufos. Rețetă și trucuri de la cele mai pricepute gospodine
Publicat pe 10.06.2021 la 14:05 Actualizat pe 10.06.2021 la 14:11
Un pandișpan pufos mereu o să facă furori în rândul deserturilor ușoare și delicioase. Află care sunt secretele și trucurile folosite de cele mai pricepute gospodine.
- Rețete de pandișpan ca la carte
- Râvnitul desert face furori
Preparat în doar 30 de minute, pandișpanul este una dintre cele mai ușoare rețete. Acesta poate fi servit simplu, dar și cu fructe incluse în compoziție. Impresionează-ți și tu familia la micul dejun cu acest desert.
Pandișpan pufos după o rețetă foarte simplă
Rețeta unui pandișpan pufos este simplă și rapidă. Ai nevoie doar de câteva ingrediente, care cu siguranță se află deja în bucătăria ta.
Ingrediente
- 3 ouă
- 90 g făină
- 90 g zahăr
- un praf de sare
Mod de preparare
Mixăm ouăle intregi cu zahărul și un praf de sare pănă când compoziția își triplează volumul și se deschide la culoare. Adăugăm puțin câte puțin din făina cernută și amestecăm cu o lingură sau paletă, cu mare grija, de jos în sus, dinspre centru spre exterior. Dupa ce făina este încorporată perfect în compoziție, continuăm așa până o terminăm.
Asezăm aluatul într-o formă tapetată cu unt și făina și nivelăm cu grijă suprafața. Introducem pandișpanul în cuptorul preîncalzit la 170°C, pentru 20 –25 minute. După ce s-a copt, îl lăsăm să se răcească timp de 10 minute, apoi poate fi servit.
Ingrediente în funcție de numărul de ouă
În funcție de numărul de ouă, pandișpanul iese mai mic sau mai mare. Pentru a fi mai ușor, dar și pentru a nu greși rețeta calculând gramajul ingredientelor, mai jos aveți cantitatea ideală a acestora adaptată la numărul de ouă folosite.
Ingrediente pentru pandișpan pufos din 7 ouă
- 7 ouă
- 210 g făină
- 210 g zahăr
- un praf de sare
Pandișpan pufos din 6 ouă
- 6 ouă
- 180 g făină
- 180 g zahăr
- un praf de sare
Ingrediente pentru pandișpan pufos din 5 ouă
- 5 ouă
- 150 g făină
- 150 g zahăr
- un praf de sare
Secretul unui pandișpan pufos
Reușita pandișpanului pufos constă în mixarea îndelungată a zahărului cu ouăle la temperatura camerei. Cu un robot performant mixăm 20 minute (niciodata mai putin de 20 minute), iar cu un mixer normal 25-30 minute. Cu cat mixăm mai mult, cu atât pandișpanul va crește mai mult și va fi mai pufos.
Ce fructe se pot pune într-un pandișpan pufos
Pandișpanul pufos poate fi asortat cu diverse fructe, precum cele confiate, uscate, proaspete sau din compot (visine, cirese, capsune, mere, caise, piersici, gutui, prune, smochine, portocale etc). Este genul de prajitura simplă, ieftină și de mare efect, care se poate face în orice anotimp.
CITEȘTE ȘI: Cu ce se mănâncă guacamole sau sosul de avocado. 3 idei de gustări sănătoase și delicioase