Cu ce se mănâncă guacamole sau sosul de avocado. 3 idei de gustări sănătoase și delicioase
Publicat pe 10.06.2021 la 12:53 Actualizat pe 10.06.2021 la 12:53
Guacamole este o pastă fcută din avocado, primele rețete datând încă din cele mai vechi timpuri. Prima oară a apărut în imperiul aztec, ajungând rapid să fie apreciat și de alte culturi. Originar din bucătăria mexicană, guacamole se poate mânca în tot felul de mixuri ingenioase.
- Cum se prepară guacamole
- Cu ce se mănâncă pasta de avocado
- Cele mai ușoare si sănătoase rețete
Cu ce se mananca guacamole. 3 combinatii delicioase
Guacamole cu nachos
Pasta de guacamole merge perfect cu niște nachos crocanți, aroma sa iute și ușor acrișoară venind într-o combinație perfectă, mai ales dacă chipsurile sunt și ele cu vreo aromă aparte.
Guacamole cu paine prajita
Dacă nu ai idei pentru a servi guacamole la prima masă a diminețăă, îți recomandăm consumul acestuia cu pâine proaspătă prăjită. Conținutul de acizi grași îți vor oferi cantitatea de energie necesară și senzația de sațietate pentru o peirodă îndelungată, fiind, astfel, un mic dejun delicios și sănătos.
Guacamole cu somon afumat
Un preparat care conține mai puțin de 300 de calorii este cel format din tartine cu guacamole și somon afumat. Rețeta nu este deloc complicată, fiind gata în doar câteva minute. Ai nevoie doar de un avocado copt, două linguri de iaurt, jumătate de lămâie, două feli de pâine prăjită, de preferat de secară, somon afumat feliat și un castravete pentru decor.
Faci pasta de guacamole pe care o pui pe tartinerle din pâne prăjită, adaugi feliuțele de somon afumat apoi savurezi cu plăcere gustarea ta de lux care este pe cât de sănătoasă, pe atât de sățioasă, dar și sofisticată în același timp.
Cum se prepara guacamole. Reteta foarte simpla
Ingrediente
2 avocado copți
1 ceapă
1 lingură suc de lămâie
1-2 ardei iuți
coriandru verde
o jumătate de roție coapta
o jumătate de linguriță sare de mare
un vârf de piper
Mod de preparare
Se curăță fructele de avocado, se scot sâmburii și se zdrobesc într-un bol până se face o pastă. Se adaugă roșia, sarea, piperul și sucul de lămâie. Se toacă ceapa mărunt și se adaugă împreună cu coriandrul și ardeiul iute. Se amestecă tot până se omogenizează și se acoperă cu o folie de plastic până la consumare.
Ce beneficii are fructul de avocado, din care se face sosul guacamole
Guacamole nu este doar foarte bun, ci are și numeroase beneficii pentru sănătate. Fructul de avocado reduce considerabil riscul apariției afecțiunilor cardiace, eliminând colesterolul și tensiunea arterială. De asemenea, este foarte bun și în curele de slăbire, chiar dăcă conține mai multe grăsimi. Adăugat în salate, avocado oferă sațietate pe termen lung, potrivit Nutrition Journal. Avocade mai conține și un nivel redus de carbohidrați și este bogat în nutrienți. Reduce și simptomele artritei datorită suplimentelor nutritive naturale din fruct.
Citește și: Burger de pui cu guacamole şi sos barbecue