Cea mai simplă rețetă de pandișpan cireșe. Desertul copilăriei, ușor și gustos
Publicat pe 10.06.2021 la 12:56 Actualizat pe 10.06.2021 la 13:00
Pandișpanul cu cireșe este unul dintre cele mai râvnite deserturi ale acestui sezon. Descoperă cea mai simplă rețetă.
- Pandișpan cu cireșe
- Cea mai simplă rețetă a râvnitului desert
Cea mai simplă și gustoasă rețetă de pandișpan cu cireșe este gata să vă încânte papilele gustative. Este gata în mai puțin timp de o oră și se folosesc doar cinci ingrediente.
Rețetă simplă de pandișpan cu cireșe
După ce ați cules sau cumpărat râvnitele fructe ale sezonului, cireșele, nu vă rămâne decât să pregătiți desertul copilăriei. Ușor și gustos, cu siguranță pandișpanul cu cireșe va încânta întrega familie. Cu doar cinci ingrediente, poți crea un curcubeu pe cerul gurii.
Ingrediente
- 5 ouă
- 125 g zahăr
- 140 g făină
- sare
- 500 g cireșe (curățate de sâmburi)
Opțional, în funcție de preferințe se poate pune și esență de vanilie sau coajă de lămâie rasă.
Mod de preparare
În primul rând se pune cuptorul la încins la 170 C. Se separă ouăle, iar apoi se bat bine albușurile cu un praf de sare. Când spuma este tare, se adaugă zahărul și se bate în continuare până ce se obține o spumă densă și lucioasă.
Se adaugă treptat gălbenușurile, sarea și coaja de lămâie sau esența de vanilie. Se mixează câteva secunde la viteză medie, iar după aceea se adaugă făina cernută și se amestecă cu o paletă de jos în sus pana se incorporează.
La final se toarnă compoziția intr-o tavă cu hârtie de copt, se netezește cu spatula și se așează cireșele spălate și curățate de sâmburi, în funcție de cum dorim.
Se lasă la cuptor timp de 18-20 de minute, iar după ce s-a răcit poate fi tăiat și servit cu plăcere.
3 trucuri pentru un pandișpan cu cireșe reușit
De multe ori, gospodinele au întâmpinat probleme în realizarea unui pandișpan ca la carte, demn de lăudat.
Unul dintre cel mai important truc este legat de albușuri. Compoziția din albușuri trebuie să fie atât de tare, încât atunci când întorci castronul cu gura în jos, să nu pice.
Pentru un pandișpan cu cireșe reușit, tava cu aluat trebuie băgată în cuptorul preîncălzit, altfel riscă să nu iasă pufos și aerisit.
Un ultimul truc necesar, este legat de tăierea pandișpanului. Pentru a nu se sfărâma, acesta trebuie scos din tavă și lăsat timp de 10 minute să se răcească. Niciodată nu se poate tăia frumos dacă este fiebinte.
CITEȘTE ȘI: Pepene galben în deserturi. 4 retete simple și delicioase