Cum se prepară înghețata de casă. Cele mai utile trucuri. Transformă-ti bucătăria într-o gelaterie!
Publicat pe 02.07.2021 la 00:19 Actualizat pe 02.07.2021 la 00:19
Transformă-ți bucătăria într-o adevărată gelaterie italiană! Știm cu toții renumitele înghețate din Italia care sunt ca un curcubeu pe cerul gurii. Astăzi îți dezvăluim cum să prepari chiar la tine acasă o înghețată sănătoasă, simplă și gustoasă, cu care să îți răsfeți papilele gustative.
- Înghețată ca în marile gelaterii din Italia, chiar la tine acasă!
- Rețetă de înghețată pas cu pas
Dacă ai o slăbiciune pentru înghețată, dar încerci să mănânci mai sănătos și să te ferești de tentațiile prea dulci din comerț, nu mai e nevoie să faci compromisuri. Noi îți prezentăm o rețetă simplă dar senzațională, pe care o poți prepara chiar tu, pas cu pas.
Rețetă de înghețată cu piersici și frișcă
Dacă până acum v-am ținut în suspans și v-am trezit interesul, vrem să dezvăluim cea mai gustoasă rețetă de înghețată, făcută în casă, cu caise și frișcă. Încearcă și tu această rețeă pentru a te convinge! Mai simplu de atât nici că se poate, ai nevoie de doar cinci ingrediente.
Îngrediente:
- 4 căni de piersici coapte, curățate și tăiate cubulețe;
- o jumătate de linguriță de suc de lămâie;
- o jumătate de cană de zahăr granulat;
- 2 căni de frișcă;
- o conservă de lapte condensat.
Mod de preparare:
Amestecă într-un bol piersicile, zahărul și zeama de lămâie și lasă-le la macerat pentru aproximativ o ora, până când piersicile își vor lăsa zeamă și vei obține un sirop dulce. Apoi toarnă aceste ingrediente într-un blender pentru a pasa piersicile. Transferă amestecul rezultat într-o tigaie, încălzindu-l timp de aproximativ cinci minute, până când rezultă un sos scazut. Lasă compoziția la răcit timp de două ore.
Într-un alt vas, bate frișca folosind un mixer, până când nu mai este lichidă, iar ulterior adaugă laptele condensat. Amestecă cele doua ingrediente timp de cinci minute la viteză mică până se omogenizează, iar apoi sporeste intensitatea vreme de două minute, pentru a obține un amestec cremos. În cele din urmă, combină toate ingredientele, dar fără a le amesteca în mod excesiv și lasă înghețata la congelator pentru minimum șase ore înainte de a o savura.
Menționăm că acest mod de preparare este util pentru majoritatea rețetelor de înghețată în casă, gustul fiind lăsat la aprecierea și alegerea gospodinelor. Poftă bună!
Trucuri utile pentru înghețata de casă:
1.Adăugarea a câteva picături de alcool în baza de înghețată poate ajuta la menținerea unei texturi mai moi. Ca și în cazul băuturilor, atunci când se folosește alcoolul ca ingredient în înghețată, moderarea este cheia.
2. Acoperă îngheţata cu folie de plastic şi sigileaz-o într-un recipient etanş pentru a preveni formarea cristalelor de gheață şi păstrarea consistenţei.
3. Îngheţata de casă se păstrează bine timp de până la o săptămână. După aceea, începe să-și piardă aroma și textura cremoasă. Mâncați-o rapid deoarece puteți face întotdeauna alta!
CITEȘTE ȘI: Cum se face dulceața de cireșe amare. 3 rețete simple și câteva trucuri utile