Salată de fasole verde cu maioneză. Rețetă de sezon gustoasă și simplă
Publicat pe 12.07.2021 la 23:39 Actualizat pe 12.07.2021 la 23:39
Vara este sezonul în care efectiv tot mai multe gospodine sunt în pană de idei în legătură cu preparatele culinare. Te-ai săturat de mâncare grasă și de căldura produsă de aragaz sau cuptor? Ei bine, noi îți venim în ajutor cu cele mai râvnite și gustoase rețete de salate care au ca și ingredient principal fasolea verde. Datorită unuia dintre cele mai delicioase legume ale verii, mâncărurile au un gust divin. Încearcă și nu o să regreți!
- Cele mai bune rețete făcute vreodată
- Ingredientul de bază al acestei veri este fasolea verde
Fasolea verde are un conținut scăzut de calorii, este bogată în fibre și are o serie de proprietăți benefice importante pentru sănătatea organismului, iar totodată poate fi servită în foarte multe feluri. Află și tu diferite rețete prin care te poți bucura de mâncare sănătăasă, gustoasă și rapidă!
Rețeta clasică de salată de fasole verde cu maioneză
Prima rețetă este una clasică, însă care face ravagii prin bucătăriile gospodinelor. Cu doar două ingrediente poți face una dintre cele mai delicioase și răcoritoare preparate.
Ingrediente:
- 300 grame de fasole verde
- 3-4 linguri de maioneză
- sare după gust
Mod de preparare
În primul rând se taie fasolea verde mărunt, sau în bucăți de circa un centimetru. Se pune la fiert în apă cu sare timp de câteva minute bune, până se înmoaie, iar apoi se lasă la răcit. După această etapă, se scurge apa și se adaugă maioneză și sare după gust, amestecând bine pentru a se incorpora.
Se lasă la frigider câteva ore cât să se întrepătrundă gusturile, iar apoi se poate mânca cu plăcere!
Salată de păstăi cu maioneză și usturoi
Pentru dependenții de usturoi, venim cu o rețetă asemănătoare primei, însă e data această cu un gust profund de usturoi.
Ingrediente:
- 450g fasole galbenă
- 100g maioneză
- 2-3 căței de usturoi
- sare, piper după gust
Mod de preparare
Fierbem fasolea în apă cu sare până păstăile sunt moi. Acestea pot fi testate cu furculița. Când furculița intra ușor în păstăi, înseamnă că sunt gata. Le scurgem foarte bine într-o sită.
După acest pas pregătim un sos format din maioneză, usturoiul trecut prin presă, sare și piper. Turnăm sosul peste fasole și amestecăm foarte bine pentru a se încorpora așa cum trebuie. La asceastă rețetă, putem adăuga și puțină zeamă de lămâie sau fulgi de ardei iute. Se lasă la rece pentru câteva ore, iar apoi poate fi servită!
Salată de fasole verde cu maioneză și smântână
Nu este pe gustul tău salata doar cu fasole verde și usturoi, încearcă cu smântână. Ingredienteșe se contopesc atât de bine, încât nu ai cum să le refuzi!
Ingrediente:
- 500 gr fasole verde
- 200 gr smântână
- 2 căței de usturoi
- sare și piper după gust
Mod de preparare
Se pune fasolea verde la fiert și se verifică între timp dacă s-a înmuiat. Atunci când este fiartă suficient, se ia de pe foc, se scurge apa și se lasă la răcit. Între timp pisăm usturoiul și îl amestecăm cu smântâna și maioneza. După ce sunt gata și păstăile, le tăiem în mărimi potrivit, după bunul plac, iar apoi amestecăm cu compoziția făcută mai sus. Se adaugă sare și piper după gust apoi se lasă la rece câteva minute bune. Poftă bună!
Fasole păstăi cu maioneză și piept de pui
Bineînțeles, ne-am gândit și la carnivori! Deoarece sunt foarte multe persoane care nu mănâncă nimic fără carne, am găsit soluția perfectă. Proteine și vitamine într-un singur preparat răcoritor.
Ingrediente:
- 1,5 kg păstăi de fasole
- 600 gr piept pui
- 6 căței de usturoi
- 1 legatură mărar verde
- 1 lămâie
- 50 ml ulei
- sare
- piper
- 1 foaie dafin
Mod de preparare
Se curăță păstăile și se rup în două. Se spală bine și se pun la fiert în apă cu sare și foaia de dafin pentru 15 minute. Usturoiul se curăță și se pisează bine, mărarul se spală și se toacă mărunt, iar lămâia se stoarce. Pieptul de pui se taie fâșii și se pune la prăjit până se rumenește, apoi îl punem de-o parte. După ce am scurs fasolea bine, adăugăm sare, piper după gust, apoi pieptul de pui, sucul de lămâie și usturoiul pisat. Amestecăm bine și lăsăm cca 1/2 ora să-și asimileze aromele, după care poate fi servit.
Cum poți să prepari o maioneză dietetică
Maioneza dietetică este ideală pentru persoanele care suferă de diverse afecțiuni sau pentru cele care doresc să slăbească ori să se mențină. Aceasta se prepară foarte ușor și este absolut delicioasă!
Ingrediente pentru maioneză dietetică
- 3 ouă fierte tari
- 2 linguri muștar
- 10 linguri brânză de vaci
- sare
- piper
Cum se prepară maioneză dietetică
Taie ouăle în jumătăți și scoate-le gălbenușul. Adaugă-le în mixer împreună cu muștarul și, după ce compoziția se omogenizează adaugă treptat brânză de vaci, mixand la viteză maximă. La final gustă maioneză, și asezonează după preferințe cu sare și piper.
Ce beneficii are fasolea verde sau păstăi
Fasolea verde proaspătă este o leguminoasă care se găsește pe tarabele noastre în timpul verii. Până de curând, păstăile sau boabele de fasole erau consumate în principal în America de Nord, în timp ce Europa a avut întotdeauna o predilecție marcantă pentru fasolea verde. Aceasta are numeroase beneficii pentru sănătatea corpului uman. Iată câteva dintre ele:
- Păstăile de fasole verde protejează sistemul cardiovascular, datorită conținutului de antioxidanții. De asemenea, studiile au demonstrat că această ajută și la reglarea nivelului de colesterol din corp;
- Sunt recomandate în curele de slăbire. Acestea au rol diuretic, previn retenția de apă și facilitează eliminarea toxinelor, fiind mai ușor de digerat. Au puține calorii (doar 31 kcal per 100gr) și un conținut relevant de fibre alimentare (3,4 gr în 100 gr de fasole), această legumă este un aliment optim pentru pierderea în greutate, dar și pentru o mai bună digestie;
- Ajută la îmbunătățirea circulației;
- Reduce riscul de dezvoltare a anumitor celule canceroase. Datorită contitnutului bogat de antioxidanți (quercitina, kaempferol, luteina și betacaroten), fasolea verde lupta împotriva efectelor negative ale radicalilor liberi și previn dezvoltarea tumorilor canceroase;
- Păstăile de fasole verde previn formarea infecțiilor. Persoanele care sunt sensibile la infecții, care au predispoziții spre afecțiuni tumorale, ar trebui să consume măcar o dată la două zile o porție de fasole gătită la abur sau prin fierbere rapidă;
CITEȘTE ȘI: Prăjitură deșteaptă cu fructe. De ce se numește așa și care e rețeta