REŢETA ZILEI - MARŢI: Fasole verde la borcan pentru iarnă. Ingredientul surpriză te va face să o vrei neapărat în cămara ta

Sursa foto bucataria-romaneasca.ro

Pentru că iarna bate la uşă, iar legumele gustoase sunt pe cale de dispariţie, vă recomandăm o reţetă de conservă specială. Fasolea verde este un aliment delicios care merge pus la borcan perfect cu deliciosul ardei, recomandată cu drag de bucataria-romaneasca.ro.

Mod de preparare Fasole verde cu ardei pentru iarnă
 
Fasolea verde se curăță, se spală bine apoi se taie bucăți de 4-5 cm. Se pune la fiert într-o cratița mai mare cu apa cât să o acopere. Separat într-o oală se călește ardeiul gogoșar  (tăiat cubulețe) în ulei, cca 5 min.  Se adaugă fasolea fiartă și scursă , se amestecă și se lasă cca 5 min  pe foc, amestecând din când în când și se potrivește de sare .

Se ia de pe foc, se lasă să se racesca câteva momente apoi se  pune în borcane sterilizate. Se apasă ușor cu o lingura, astfel încât deasupra să apăra sucul format. Se adaugă frunze de țelină și se capsează. Se sterilizează cca 15 min și se lasă să se racească la temperatură camerei, împăturite cu un șervet de bucătărie. A doua zi se pun la cămară pentru păstrare.

Poftă bună

T.S

Citeşte şi:
VIDEO / REŢETA ZILEI: LUNI - Cartofi înecaţi în brânză şi sos marinat! Trei ingrediente, plăcere garantată!

REŢETA ZILEI - VINERI: Prăjitura zi şi noapte! Te vei îndrăgosti de gustul ei

REŢETA ZILEI: MIERCURI - Biluţe de orez de Halloween! Cu ce să te delectezi de sărbătoarea morţilor vii

 


facebook whatsapp twitter pinterest
A1.ro
Antena3

Mai mult 

DivaHair.ro
Clair.ro
ROMANIATV.NET
Observator.tv
AntenaStars.ro
BZI.ro