Rețeta Pomme du Sima a lui Chef Florin Dumitrescu. Celebrul bucătar a inventat un desert special pentru soția lui
Publicat pe 15.07.2021 la 23:09 Actualizat pe 15.07.2021 la 23:09
Așa cum și-a obișnuit fanii, Chef Florin Dumitrescu împarte cele mai gutoase preparate culinare cu comunitatea sa. De data aceasta, marele bucătar ne încântă cu desert special, acesta fiind creat în totalitate de el pentru soția sa. Probabil nici nu vă imaginați cât de gustos este, astfel trebuie neapărat să încercați rețeta de Pomme du Sima a celebrului bucătar.
- Chef Florin Dumitrescu a creat un desert special pentru soția lui
- Încearcă și tu noul desert al celebrului bucătar
Ei bine, știm cu toții frumoasa poveste de dragoste care există între chef Florin Dumitrescu și soția sa, însă nimeni nu s-ar fi așteptat ca marele bucătar să creeze un desert special pentru ea. Obișnuit să împartă cu marea sa comunitate toate rețetele pe care le cunoaște, acesta nu a ezitat nici când a venit vorba de preparatul dedicat special femeii care îi înseninează mereu zilele. Ce conține și cum se face desertul Pomme du sima?
Pomme du sima, desertul făcut de Florin Dumitrescu pentru soția sa
Pomme du Sima constă într-un măr verde îmbrăcat în foietaj cu scorțișoară, caramel și frișcă cu piper. Cu acest desert special care îi poartă și numele, Cristina Sima Dumitrescu a fost cucerită de partenerul ei de viață. Afă cum se pregătește rețeta de Pomme du Sima și care sunt ingredientele de care ai nevoie.
Ingrediente:
- 4 mere verzi Golden
- unt
- lămâi
- coniac
- scorțișoară
- ouă
- frișcă
- zahăr brun
- piper
- aluat de foietaj
Cum se prepară Pomme du Sima
Se curăță merele și se scot cotoarele. Se pun apoi în apa în care au fost stoarse lămâile și se lasă acolo câteva minute. Separat, se bat 2 ouă cu 4 lingurițe de zahăr și o linguriță de scorțișoară. Mărul ținut în apa cu lămâie se dă prin oul bătut. Se așează apoi pe o fâșie lată de foitaj și se rulează în ea. Foitajul se dă cu laptele bătut și se pun la cuptor la temperatura de 170 de grade timp de 30 de minute.
Se începe prepararea caramelului cu zahăr brun. Se pun 250 g de zahăr brun într-o cratiță și se lasă până se topește. După ce s-a rumenit, se adaugă puțin coniac și se flambează. Se pun apoi 100 ml de smântână lichidă și o lingură de unt. Se oprește focul și se pune puțină sare. Se bat separat 100 ml de smântână lichidă până se face frișcă.
Mărul se pune pe farfurie, caramelul deasupra, frișcă și apoi puțin piper. Poftă bună!
CITEȘTE ȘI: Rețeta de salată de vinete a lui chef Florin Dumitrescu. Care este secretul marelui bucătar