Negresă cu gem de prune, rețetă simplă și rapidă, pe placul tuturor
Publicat pe 14.07.2021 la 13:59 Actualizat pe 14.07.2021 la 13:59
Ești în căutarea desertului perfect? Dacă răspunsul este da, atunci ai nimerit unde trebuie, căci tocmai aici și acum îți dezvăluim cea mai simpă și rapidă rețetă de negresă cu gem de prume. Prăjitura care este pe placul tuturor.
- Negresa, prăjitura copilăriei.
- Două rețete simple pentru negresă.
Negresa a fost și va rămâne cel mai gustos, dar și cel mai simplu desert al tuturor timpurilor. Prăjitura pe care cândva o făcea bunica acum o poți face și tu, doar că noi îți dăm câteva trucuri pentru un rezultat de nota zece. Și asta nu este tot, căci mai jos găsești și două rețete deliciose, îți spunem ingredientele de care ai nevoie, dar și ce pași să urmezi pentru a te lăuda cu un desert excepțional.
Rețetă clasică de negresă cu gem de prune
Vrei să prepari o negresă cu gem de prune, dar nu ai nici măcar vreo ideea care sunt pașii de urmat? Acum ai rețeta completă pentru negresă cu gem de prune. Prăjitura copilăriei este foarte simplu de făcut, unde mai pui că este și extrem de gustoasă, având arome împerecheate, de gem de prune și ciocolată.
Ingrediente
Mai întâi haide să îți spunem de ce ingrediente ai nevoie pentru un blat pufos, după cum urmează:
1 borcan mare de gem de prune
4 căni de făină
200 grame de zahăr
3 căni de apă
1 cană de ulei
2 plicuri de praf de copt
3 linguri de cacao
Iar pentru glazură ingredientele sunt următoarele:
6 linguri de zahăr
4 linguri de cacao
2 linguri de ulei
6 linguri de apă
Mod de preparare
Ca să începem cu ce este mai simplu, îți dezvăluim că glazura se face în doi pași: pui zahărul și cacaoa într-un vas și le amesteci până se omogenizează. Vasul se pune pe foc, adaugi apă, ulei și lași totul la foc mic.
Nu te speria, căci nici blatul nu este greu de făcut. trebuie să pui într-un bol făina, praful de copt, zahărul și cacaoa și să amesteci totul. Apoi asigură-te că adaugi apa și uleiul și amestecă până ce totul se omogenizează. La final, adaugă gemul și pune compoziția la cuptor pentru 30 de minute la 170 de grade. Când totul e gata, toarnă glazura peste blat și poftă bună!
Rețetă dietetică de negresă cu gem de prune
Ei bine, dacă am spus că avem rețete pentru toată lumea, așa este! Mai jos îți prezentăm o rețetă dietetică de negresă cu gem de prune. Desertul pe care ți-l prezentăm mai jos este perfect pentru o zi de dietă sau pentru o zi de post. Iată de ce ingrediente ai nevoie și ce pași trebuie să urmezăâi.
Ingrediente
300 g făină
200 g gem de prune
100 g zahăr
100 ml ulei
200 ml apă minerală carbogazoasă
10 g praf de copt
1/2 linguriță de bicarbonat
1 lingură de extract de vanilie
1inguriță de esență de rom
2 linguri de cacao
o mână de nuci mărunțite
un praf de sare
80 g ciocolată neagră (de post)
o lingură de apă
1 lingură de miere
1 lingură de ulei
câteva picături de esență de rom
alune mărunțite
Mod de preparare
Iată și modul de preparare al negresei dietetice cu gem de prune. Se pune mai înti uleiul, gemul d eprune și zahărul într-un bol, se asemestecă după care se adaugă făina, praful de copt și bicarbonatul, iar ulterior restul ingredientelor, ultima pusă fiind nuca. După ce ați obținut un aluat omogen, turnați totul într-o tavă și pentru 35 de minute țineti-o la cuptor la o temperatură de 180 de grade.
În tot acest timp, preparați glazura! Puneți într-o crătiță toate ingredientele necesare și lăsați totul la foc mic până ce se topește ciocolata. Turnați apoi amestecul peste blat, după care presărați nuci, pudră de zahăr sau nuci de cocos.
Trucuri pentru o negresă pufoasă și gustoasă
Nu în ultimul rând, venim și cu câteva trucuri pentru o negresă mai specială:
- când totul este gata pune pentru 10 minute prăjitura la cuptor, timp în care bezeaua se rumenește ușor
- pentru un blat mai pufos bate ouăle cu mixerul timp de 2-3 minute
- adaugă în compoziția aluatului ce vrei tu: gem, ciocolată, stafide, nuci, zmeură, cireșe, caise
Citește și: 3 rețete de prăjituri de post. Cum prepari o negresă delicioasă, fără ouă și lapte!