3 rețete de prăjituri de post. Cum prepari o negresă delicioasă, fără ouă și lapte!
Publicat pe 28.03.2021 la 15:27 Actualizat pe 28.03.2021 la 15:27
Chiar dacă suntem în Postul Paștelui, asta nu înseamnă că nu ne putem delecta cu câteva deserturi savuroase. Dacă simțiți nevoia de a vă stăpâni papilele gustative cu ceva dulce, ei bine, ați nimerit unde trebuie. Noi v-am pregătit 3 rețete simple de prăjituri de post, iar celebra negresă se află printre ele!
- 3 rețete simple de deserturi de post.
- Sfaturi utile pentru o negresă ca la carte.
Așadar, există o mulțime de variante prin care vă puteți stăpâni pofta de dulce. Pentru astăzi noi ne-am gândit să vă pezentăm trei rețete simple, care se prepară foarte rapid, pentru trei prăjituri de post. Acesta sunt: negresa, brioșele și checul.
Rețetă de negresă de post
Ingrediente
Pentru a prepara o negresă de post aveți nevoie de 2 căni de făină, 100 gr zahăr, 3 linguri de cacao, 1 pliculeț praf de copt, jumătate de cană de nucă măcinată, 1 cană și jumătate de apă minerală, 300 gr de dulceață de trandafiri, jumătate de cană de ulei. Pentru glazură folosiți 2 linguri de cacao, 1 lingură ulei, 3 linguri zahăr, 3 linguri apă și o esență de rom.
Mod de preparare
Primul pas pe care trebuie să-l faceți este să amestecați făina, cacaua, zahărul, praful de copt, un praf de sare și nuca într-un castron cu uleiul și apa, apoi omogenizați compoziția cu ajutorul unui tel. Puneți apoi și dulceața în timp ce amestecați, iar la final turnați totul într-o tavă tapetată cu hârtie specială de copt. Introduceți tava în cuptor la foc mediu, până ce observați că prăjitura s-a întărit.
Glazura se prepară astfel: amestecați într-un vas zahărul și cacaua, apoi puneți apa și uleiul și fierbeți totul la foc mic, până se omogenizează și obțineți o consistetnă dorită. Puneți totul peste blat și lăsați la răcit, apoi feliați-l.
Rețetă de chec cu nucă de post
Ingrediente
Pentru această rețetă vă trebuie 500 gr făină, 300 gr zahăr, 1 linguriță praf de copt, 1 fiolă esență de rom, 1 linguriță bicarbonat, 1 1/2 cană de apă, 1 cană de nuci mărunțite, 10 linguri ulei de floarea soarelui și zahăr pudră pentru decor.
Mod de preparare
Puneți întâi zahărul, uleiul, apa, praful de sare şi esenţa de rom într-un vas încăpător și mixați-le pe toate. Adăugați apoi „în ploaie” făina amestecată cu bicarbonatul și praful de copt și continuați să amestecați. Puneți la final și nucile mărunțițe, dar aveți grijă să nu se formeze cocoloașe.
Tava în care puneți compoziția trebuie să fie unsă cu ulei și tapetată cu făină. Lăsați totul la cuptor până când observați consistența dorită, iar la final, după ce se răcește, pudrați checul cu zahăr.
Rețetă de brioșe de post
Ingrediente
Vă sunt necesare următoarele: 100 gr zahăr, 250 gr făină, o linguriță praf de copt rasă, 2 plicuri zahăr vanilat, 100 ml ulei, coaja și zeama de la 2 portocale, 2-3 linguri de apă, căpșune din dulceață și 2-3 linguri de zahăr pudră.
Mod de preparare
Amestecați împreună apa, zahărul, uleiul, coaja și zeama de portocale până ce zahărul se topește complet. Într-un alt bol cerneți făina și praful de copt. Puneți apoi amestecul lichid peste acestea și amestecați cu un tel.
Ce trebuie să faceți apoi este să umpleți 3/4 fiecare formă de brioșă. Deasupra compoziției omogene puneți căpșune din dulceață. Băgați la cutpor pentru 20 de minute și apoi pudrați-le cu zahăr.
Citește și: 3 rețete de post cu hummus. Cum poți găti preparate savuroase în doar câteva minute