REŢETA ZILEI - MARŢI: Brioşe de post cu banane! Un desert rapid de preparat, perfect pentru această perioadă a anului
Publicat pe 24.11.2015 la 16:10 Actualizat pe 24.11.2015 la 16:36
Ţii post şi ai poftă de ceva dulce? Brioşele cu banane se prepară rapid, au un gust delicios şi sunt perfecte pentru Postul Crăciunului.
Ţii post şi ai poftă de ceva dulce? Brioşele cu banane se prepară rapid, au un gust delicios şi sunt perfecte pentru Postul Crăciunului.
Ingrediente:
- 2 căni de făină
- 1 plic praf de copt
- 1 cană zahăr brun
- 1 linguriţă scorţişoară
- 2 banane coapte
- 1 cană apă minerală
- ½ cană ulei
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 1 ceaşcă de fructe exotice confiate
REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Cea mai delicioasă prăjitură de post cu mere şi glazură de ciocolată
MOD DE PREPARARE:
Mai întâi, cerne făina cu praful de copt într-un bol mare, iar apoi adaugă zahărul brun şi o linguriţă de scorţişoară. Decojeşte bananele şi pasează-le cu furculiţa, iar apoi adaugă-le în bolul cu ingrediente uscate.
Amestecă apa minerală, uleiul şi esenţa de vanilie într-un bol, iar apoi toarnă compoziţia peste amestecul de făină şi zahăr, alături de fructele confiate tăiate în bucăţi mici.
Amestecă şi omogenizează compoziţia şi pune-o în foiţe de brioşe, iar apoi bagă-le la cuptor. Ţine-le 25 de minute până devin rumene şi scoate-le din cuptor. La final, presară zahăr brun şi scorţişoară pe brioşe.
Poftă bună!
A.B.
Foto: fitnessfondue.com
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - LUNI: Ciocolată de casă cu biscuiţi! Uşor de preparat şi cu un gust incredibil de bun
REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Tocăniţă savuroasă de ciuperci de post