REŢETA ZILEI - DUMINICĂ: Tocăniţă savuroasă de ciuperci de post
Publicat pe 22.11.2015 la 18:25 Actualizat pe 22.11.2015 la 18:38
Am intrat în postul Crăciunului, de câteva zile, dar asta nu înseamnă că nu putem mânca bine şi sănătos, chiar dacă îl respectăm. Vă propunem o reţetă delicioasă şi săţioasă de tocăniţă de ciuperci.
Am intrat în postul Crăciunului, de câteva zile, dar asta nu înseamnă că nu putem mânca bine şi sănătos, chiar dacă îl respectăm. Vă propunem o reţetă delicioasă şi săţioasă de tocăniţă de ciuperci.
Se prepară rapid şi uşor şi este foarte săţioasă. Iată de ce ingrediente avem nevoie, potrivit site-ului petitchef.ro.
Ingrediente:
-1/2 kg ciuperci (2 cutii sau pot fi proaspete, în funcţie de preferinţe)
-5 roșii sau 500 g sos roșii
-4-5 căței de usturoi
-2 cepe medii
-ulei
-sare
-piper sau boia iute, după gust
-pătrunjel
Mod de preparare:
Se curaţă ceapă și usturoiul, se tăie mărunt și se pune la prăjit în uleiul încins. Se adaugă ciupercile și se prăjesc în continuare.
După ce s-au rumenit puţin, se adaugă sosul de roșii sau roșiile curățate și se lasă să fiarbă la foc mic 15 minute până se îngroașă. Se condimentează cu sare și piper și cu pătrunjel proaspăt sau uscat.
Foto: Hepta
M.T.
Citeşte şi:
REŢETA ZILEI - SÂMBĂTĂ: Cea mai delicioasă prăjitură de post cu mere şi glazură de ciocolată
REȚETA ZILEI - Vineri: Saramură de pește. O prepari în doi timpi și trei mișcări!