REŢETA ZILEI - VINERI: Chec în două culori de post, pentru cei care vor să încerce un desert special
Publicat pe 27.02.2015 la 16:19 Actualizat pe 27.02.2015 la 16:34
Ţii post şi ai vrea să mănânci ceva dulce? Noi îţi recomandăm să încerci checul în două culori, deoarece are un gust de-a dreptul savuros, iar aspectul este unul special.
Ţii post şi ai vrea să mănânci ceva dulce? Noi îţi recomandăm să încerci checul în două culori, deoarece are un gust de-a dreptul savuros, iar aspectul este unul special.
Ingrediente:
- 200g făină
- 230ml dulceață de caise
- 50g zahăr
- 1/3 linguriță bicarbonat de sodiu
- 1 linguriță praf de copt
- 115ml ulei
- 1 linguriță extract de vanilie
- 2 lingurițe cacao
Mod de preparare:
Potrivit culinar.ro, trebuie să preîncălzeşti cuptorul la 200 grade Celsius și să tapetezi cu hârtie de copt o formă de chec. Apoi amestecă dulceața cu zahărul până când acesta s-a dizolvat. Adaugă bicarbonatul și praful de copt și lasă deoparte 3 minute. Vei vedea că se formează bule.
Adaugă uleiul și esența de vanilie și mixează din nou. Apoi, adaugă și făină, cernută, câte 1 lingură și amestecă bine după fiecare. Amestecă cele 2 linguri de cacao într-o pătrime din aluat și așează primul strat de aluat în tavă astfel: o lingură de aluat de cacao, lângă, o lingură de aluat alb și tot așa până termini primul strat, apoi toarnă restul de aluat alb deasupra și nivelează.
Coace în cuptorul încălzit pentru 10 minute, apoi redu temperatura la 175 de grade și mai lasă 20-25 de minute, până trece testul cu scobitoarea. Lasă checul la răcit, pudrează-l cu zahăr şi serveşte-l felii.
A.B.
Foto: culinar.ro