3 rețete de post cu hummus. Cum poți găti preparate savuroase în doar câteva minute
Publicat pe 25.03.2021 la 23:35 Actualizat pe 25.03.2021 la 23:35
Suntem în postul Paștelui. Nu înseamnă însă că dacă ați renunțat la carne și la produsele lactate trebuie să vă mulțumiți doar cu cartofi. Există o mulțime de rețete savuroase de post, iar cele cu hummus sunt doar unele dintre ele. Iată cum poți găti acest preparat chiar la tine acasă, dar și în ce combinații gustoase îl puteți servi!
- Rețete savuroase de post cu hummus.
- Află cum poți găti 3 preparate delicioase în doar câțiva pași simpli.
Așadar, în continuare vă vom explica cum puteți prepara hummusul direct de la dumneavoastră din bucătărie, cu doar câteva ingrediente simple. Iar dacă această rețetă nu vă va convinge, cu siguranță nu puteți rămâne nepăsători atunci când îl veți combina cu ardei copți și avocado.
Rețetă simplă de hummus
Ingrediente
Pentru o rețetă de hummus simplă, dar savuroasă, aveți nevoie de următoarele: 350 gr nput fiert sau scurs din conservă, 180 de gr de pastă de susan (tahini), 2 linguri de ulei de măsline, 2 căței de usturoi, 6 linguri de lichid scurs de pe năut, zeamă de la 1 lămâie, 1 praf de chimen măcinat, 1 praf de chilli, 1 linguriță de sare, un vârf de cuțit de bicarbonat de sodiu și boia dulce.
Mod de preparare
Mai întâi, spălați boabele de năut prefierte sub un jet de apă rece de la robinet. Puneți-le apoi la fiert în apă, pe foc timp de câteva minute. În vas puteți adăuga și bicarbonatul de sodiu. Restul ingredientelor sunt puse toate într-un robot de bucătărie și amestecate utilizând un mixer vertical până ce compziția devine omogenă. La final, stropiți rezultatul cu ulei de măsline și pentru decor puteți folosi boia dulce de ardei presărată deasupra.
Rețetă hummus cu ardei copți
Ingrediente
Pentru rețeta de hummus cu ardei copți vă trebuie 400 gr de năut la conservă, 2 ardei capia copți, 3 linguri ulei de măsline, 2 linguri tahini, 1 linguriță de cumin, 1 linguriță de boia de ardei, zeamă de la 1 lămâie, sare după gust și 3 căței de usturoi.
Mod de preparare
Prima dată trebuie să tăiați ardeiul copt și usturoiul bucățele. Puneți într-un vas ardeiul, usturoiul, năutul scurt de zeamă și clătit cu apă, tahini și zeama de la o lămâie. Amestecați totul cu ajutorul unui blender până când simțiți o compoziție omogenă. Puneți apoi și uleiul de măsline, iar la sfârșit sarea, boia de ardei și cumin. Pentru servire, turnați hummusul cu ardei copți într-un bol de mărime potrivită și decorați pe deasupra cu pătrunjel, bucățele de ardei copți și boabe de năut.
Rețetă hummus cu avocado
Ingrediente
Și rețeta de hummus cu avocado este una foarte ușoară. Vă trebuie 1 avocado, 450 gr năut la conservă, 2 linguri de tahini, 3 linguri de ulei de măsline, 3 căței de usturoi, o legutură de pătrunjel (tocat), sare și zeamă de la o lămâie.
Mod de preparare
Primul lucru pe care trebuie să-l faceți este să scurgeți năutul de zeama din conservă și să-l clătiți cu apă. Apoi, după ce l-ați scurs din nou, puneți-l într-un bol. Adăugați apoi usturoiul, tahini, zeama de lămâie și uleiul de măsline. Mixați toate ingredientele cu un blendar, apoi puneți și avocado, pătrunjelul tocat și sarea după gust. Poftă bună!
Citește și: Cea mai bună mâncare de linte. Rețetă de post