Cea mai bună mâncare de linte. Rețetă de post
Publicat pe 25.03.2021 la 22:21 Actualizat pe 26.03.2021 la 01:06
Multe persoane uită de linte în perioada postului, dar cel mai probabil nu știu ce pierd. Atunci când te-ai săturat de fasole,lintea este cea mai bună alternativă. Poate fi consumată pastă sau în supe, dar de data aceasta vă recomandăm mâncarea de linte. O rețetă de post care nu vă va dezamăgi!
- Mâncare de linte de post.
- Cea mai bună rețetă!
Lintea este considerată ca fiind o plantă aducătoare de noroc, dar asta nu este singurul ei atuu. Este, de asemenea, un aliment foarte nutritiv și delicios, numai bun pentru zilele de post. O mâncare bună de linte vă va scoate de impas oricând, iar membrii familiei vor fi foarte fericiți că ați mai luat o pauză de la fasole.
Următoarea rețetă este foarte bună în post, dar poate fi adaptată și petru cei care nu vor să se abțină de la carne. Tot ce trebuie să faci este să adaugi niște cârnăciori sau afumătură și toată lumea va fi fericită.
Ingrediente mâncare de linte
- 400 de grame de linte
- 2 cepe
- 2 căței de usturoi (mari)
- 2 morcovi
- 1 tulpină de țelină
- 1 roșie mare
- 2 linguri de bulion concentrat de roșii
- 3 linguri de ulei de măsline
- 3-4 frunze de dafin
- sare și piper
- pătrunjel verde tocat
Mod de preparare
Într-o oală cu apă sărată se pune o ceapă tăiată în sferturi și o frunză de dafin, apoi se adaugă lintea bine spălată cu apă rece și scursă și se pune la foc. Se spumează și se fierbe la foc potrivit până este moale. Cu ajutorul unei strecurători se scurge apa și apoi se îndepărtează ceapa și frunza de dafin și se limpezește cu apă rece.
În timp ce fierbe lintea, se curăță, se spală și se toacă ceapa, morcovul și țelina și se zdrobesc cei 2 căței de usturoi. Apoi, se opărește, decojește și mărunțește roșia.
Într-o tigaie largă și adâncă se încinge uleiul și se adaugă ceapa, morcovul și țelina, deodata cu usturoiul zdrobit . Se călesc toate până când se înmoaie ceapa, apoi se adaugă lintea, se amestecă și se călește iar, timp de 3-4 minute.
După, se toarnă apă cât să fie acoperită lintea cam de 1-2 cm. Se adaugă 1 linguriță de sare, frunzele de dafin rămase și piper proaspăt măcinat după gust. Se acoperă cu capacul și se lasă să fiarbă timp de 10 minute la foc mediu spre mic.
La final, se pune roșia mărunțită și bulionul. Se mai fierbe mâncarea timp de 2-3 minute, se acoperă și se așeaptă câteva minute ca lichidul să fie complet absorbit. Se mai pune sare sau piper dacă este nevoie și se presră pătrunjel verde tocat. Să aveți poftă!