Rețetă de găluște cu pere și aluat. Desertul de toamnă cu care îi vei da pe spate pe cei dragi în acest sezon
Publicat pe 09.10.2023 la 20:02 Actualizat pe 09.10.2023 la 20:02
Găluște cu prune, numite și gomboti cu prune, reprezintă o rețetă clasică sau o rețetă veche de desert, așa cum o făceau mamele și bunicile noastre. Însă, pe lângă prune, în compoziția lor putem pun e o mulțime de fructe. Astăzi, noi vrem să îți arătăm cum să prepari o rețetă diferită a acestui preparat. Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a prepara găluște cu pere și aluat!
- Rețetă de găluște cu pere și aluat
- Un desert specific acestui sezon
Găluștele cu prune reprezintă, într-adevăr, preparatul specific acestui sezon în care ne aflăm. Desigur, acest desert se poate prepara adăugând în compoziție o mulțime de alte fructe, printre care și pere.
Rețetă de găluște cu pere și aluat
Astăzi am pregătit o rețetă ce se găsește mai greu pe internet, dar reprezintă un adevărat deliciu pentru papilele gustative ale oricui.
Ingrediente
- 500 g cartofi;
- 1 lingură unt;
- 3 pere;
- 1 ou;
- 100 g griş;
- 100 g făină;
- 200 g alune nesărate;
- coaja rasă a unei lămâi;
- 2 linguri zahăr pudră;
- scorţişoară;
- 3 linguri zahăr cristale;
- sare.
Mod de preparare
Pentru a prepara această rețetă de găluște cu pere, primul lucru pe care trebuie să îl faci este să cureţi fructele de coajă şi cotoare. Apoi, este nevoie să le pui la fiert în două căni de apă cu zahăr cristale.
Când sunt gata trenbuie să le laşi să se răcească, apoi le tai cubuleţe. În acest timp, lași la fiert cartofii în coajă. După ce și aceștia s-au fiert suficient, îi decojeşti şi-i pasezi.
După aceea, amesteci piureul obţinut cu untul topit, făina, oul, sarea, scorţişoara, grisul şi coaja rasă de lămâie. Din compoziție se obține un aluat pe care îl vei aluatul, apoi iei câte o bucată din el, îi pui o bucată de pară în mijloc, formezi găluşca şi o fierbi în apă clocotită cu sare. Tot acum este momentul în care vei fărâmița alunele.
Nu în ultimul rând, după 15 minute de fiert găluştele sunt gata. Mai rămâne doar să le treci fierbinţi prin alunele măcinate şi le presari cu zahăr pudră şi scorţişoară.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de găluște cu prune fără cartofi. Un desert delicios și ușor de realizat