Rețetă de plăcintă cu dovleac. Desertul ideal pentru perioada postului pascal
Publicat pe 06.04.2023 la 08:26 Actualizat pe 06.04.2023 la 08:26
Ne apropiem de finalul perioadei de post al acestei sărbători ce urmează să își facă apariția. Și, pentru că gospodinele vor să gătească cele mai delicioase rețete de desert în această perioadă, iată că, de această dată vă vom arăta cum se preparați o delicioasă plăcintă cu dovleac de post.
- Rețetă de plăcintă cu dovleac
- Desertul ideal pentru perioada postului pascal
Plăcinta de dovleac este una dintre cele mai iubite rețete de desert de la noi. Gosposinele adoră să o prepare, iar asta datorită timpului scurt pe care îl petrec în bucătărie.
Rețetă de plăcintă cu dovleac
Ingrediente
- 300 g făină;
- 1 lingură oțet;
- 200 ml apă;
- un praf sare;
- 1 kg dovleac;
- 1 linguriță scorțișoară;
- 4-5 linguri zahăr (după gust);
- zahăr pudră.
Mod de preparare
Pentru a prepara o delicioasă rețetă de plăcintă cu dovleac, potrivită pentru perioada postului în care ne aflăm, gospodinele trebuie să urmeze câțiva pași simpli.
Primul lucru pe care trebuie să îl faceți este să amestecați apa și oțetul, respectiv făina și praful de sare. Mai apoi, această compoziție se toarnă lichidul peste făină și se frământă până se obține un aluat elastic și omogen.
După aceea, se înfășoară în folie și se lasă la rece pentru aproximativ 10-15 minute. În tot acest timp se poate curăță dovleacul și se poate dă prin răzătoarea mare. Se pune, după aceea, la călit împreună cu scorțișoara și zahărul.
În tot acest timp se amestecă constant până când dovleacul se înmoaie. Apoi, se împarte aluatul în 2 bucăți cât mai egale și se întind în formă dreptunghiulară, pe blatul presărat din plin cu făină.
Apoi, trebuie repartizat în mod egal dovleacul pe ambele foi, lăsând câte 1 cm la margini. În cele din urmă, se împăturesc foile pe rând și așază-le în tava unsă cu ulei.
Nu se adaugă nimic în tavă până când aceasta nu este unsă cu ulei cu ulei. La fel se procedează și în cazul aluatului. Apoi, plăcinta se bagă la cuptor pentru 40-50 de minute, spre final mărind focul.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de rulouri cu scorțișoară. Desertul de post cu care nu vei da greș