Rețetă de rulouri cu scorțișoară. Desertul de post cu care nu vei da greș
Publicat pe 05.04.2023 la 08:30 Actualizat pe 05.04.2023 la 08:31
Doar câteva zile ne mai despart de finalul postului. Chiar dacă a fost o perioadă dificilă din punct de vedere al puținelor preparate pe care ai voie să le guști, iată că, astăzi, ți-am mai pregătit o rețetă delicioasă pentru finalul acestei perioade. Credincioșii se pot bucura de un desert similar cu cel pe care îl pot savura în tot restul anului. Cum sa prepari cele mai delicioase rulouri cu scorțișoară în perioada postului.
- Rețetă de rulouri cu scorțișoară
- Desertul de post pe carefamilia îl va adora
Rulouri cu scorțișoară sunt unele dintre cele mai delicioase deserturi din întreaga lume. Venite din America, acestea pot fi preparate ușor și de bucătărese. În final, ele pot fi servite cu o mulțime de topping-uri gata să te facă să nu îți mai iei gândul de la ele.
Rețetă de rulouri cu scorțișoară, de post
Ingrediente
Pentru aluat
- 500-550 gr făină;
- 250 ml băutură din soia sau din orez;
- 50 gr zahăr;
- 50 ml ulei de cocos;
- 1 vârf de cuțit cu sare;
- 2 lingurițe esență de vanilie.
Pentru uns
- 50 ml ulei de cocos;
- 50 g zahăr brut;
- 4 lingurițe scorțișoară.
Mod de preparare
Primul lucru pe care trebuie să îl facem pentru a pregăti aluatul pentru rețeta de post de rulouri cu scorțișoară, în varianta de post, este să cernem făina într-un vas și facem o gaură la mijloc.
Apoi, trebuie să incălzim băutura din soia, sau din orez și dizolvăm în ea zahărul și jumătate din uleiul de cocos, la care adăugăm și un praf de sare și esența și o turnăm, treptat, la mijlocul făinii, amestecând-o cu făina de pe margini. După care, fământăm un aluat ferm și nelipicios.
Următorul pas este să punem făina pe masă și să întindem aluatul într-o foaie subțire pe care o ungem cu uleiul de cocos oprit și presărăm puțînă făînă. Împachetăm foaia de aluat în patru și o dăm la frigider pentru 30 de minute. În tot acest timp, uleiul de cocos se va întări între foi.
Următorul pas este să pregătim compoziția de uns rulourile. Punem, apoi, uleiul de cocos într-un vas și adăugăm peste el zahărul și scorțișoara. După aceea, amestecăm ingredientele până rezultă o cremă spumoasă și lăsăm totul la răcit.
După ce totul s-a răcit, putem întinde aluatul într-o foaie subțire de 7-8 mm, pe masa înfăinată, cu ajutorul sucitorului de aluaturi. Ungem toată suprafața aluatului cu compoziția de cocos și scorțișoară, apoi rulăm foaia, nu foarte strâns și o decupăm în bucăți de 2-3 cm, grosime.
Mai apoi, trebuie să așezăm rulourile într-o tavă tapetată cu hârtie de copt, la distanțe de aproximativ 2-3 cm între ele. După ce am terminat pregătirea rulourilor, băgăm tava la cuptorul încălzit, în prealabil, la 180 de grade și coacem rulourile pentru 30-35 de minute, sau până sunt bine rumenite.
CITEȘTE ȘI: Rețetă de musaca cu cartofi și soia. Preparatul de post pe care îl poți mânca în orice perioadă din an