Rețetă de musaca cu cartofi și soia. Preparatul de post pe care îl poți mânca în orice perioadă din an
Publicat pe 04.04.2023 la 08:24 Actualizat pe 04.04.2023 la 08:24
Rețeta de musaca de cartofi este una dintre cele mai apreciate, dar și gătite preparate din întreaga lume. Această mâncare poate fi făcută chiar și în perioadele de post din an, atunci când credincioșii respectă cu strictețe toate demersurile pentru a se curată atât trupește, cât și sufletește. Acest preparat de post se prepară în maximum o oră și ai nevoie de doar câteva ingrediente.
- Rețetă de musaca cu cartofi și soia
- Preparatul de post pe care îl poți mânca în orice perioadă din an
Iată că ne apropiem cu pași rapizi de finalul postului din această perioadă din an. Chiar dacă a fost o etapă mai dura din viața creștinilor, aceștia se simt, acum, mai ușurați.
Pentru ultimele zile ale postului pascal v-am pregătit o rețetă de musaca de cartofi cu soia.
Rețetă de musaca cu cartofi și soia
Rețeta de musaca de cartofi este foarte populară și gătită de români. De aceea există și o variantă de post pentru acest preparat tradițional.
Ingrediente
- 2 cepe;
- 100 g orez;
- 3 linguri ulei;
- 4 cartofi;
- 200 g soia granule;
- sare;
- piper.
Mod de preparare
Pentru început trebuie să punem la fiert cele 200 de grame de granule de soia, iar apoi să le lăsăm pe foc pentru 30 de minute. După ce a trecut acest timp menționat, trebuie să oprim focul și să lăsăm la scurs.
În acest timp în care am lăsat boabele de soia la scurs, putem pune și cartofii la fiert, pe care îi vom lăsa 10-15 minute pe foc. După ce am verificat dacă aceștia au fost fierți, oprim focul și îi lăsăm să se răcească.
Mai apoi, punem 3 linguri de ulei într-o tigaie, adăugăm ceapa, dar și soia. Călim bine totul, la care condimentăm după gust și adăugăm orezul. După aceea, punem 100 ml de apă în tigaie și lăsăm să fiarbă totul timp de 5-10 minute.
Separat, într-o tavă de cuptor, punem o lingură de ulei, apoi tăiem cartofii în felii și începem să facem muscaua propriu-zisă.
Preparatul va fi format dintr-un strat de cartofi, un strat de amestec, apoi iar un strat de cartofi și tot așa până terminăm compoziția. Se bagă întreaga compoziție la foc pentru 15-20 de minute și preparatul este gata.
CITEȘTE ȘI: Ingredientul care trebuie pus în musaca. Așa îi dai cel mai bun gust