REŢETA ZILEI - MIERCURI: Tartă de spanac şi caşcaval
Publicat pe 24.06.2015 la 16:28 Actualizat pe 24.06.2015 la 16:34
Tarta cu spanac şi caşcaval este o reţetă perfectă pentru o cină uşoară, însă bogată în vitamine. Gustoasă şi uşor de făcut, tarta cu spanac va deveni rapid preferata familiei.
Tarta cu spanac şi caşcaval este o reţetă perfectă pentru o cină uşoară, însă bogată în vitamine. Gustoasă şi uşor de făcut, tarta cu spanac va deveni rapid preferata familiei.
Ingrediente: ulei de măsline, 1 pachet de foi pentru plăcintă, 1 ceapă tocată mărunt, 450 g de spanac stors, 800 de ml de smântână, nucşoară, 100 g de caşcaval
Mod de preparare: se încălzeşte cuptorul la 200º C. Se unge o formă de tartă, se tapează cu foile de plăcintă. Se unge fiecare foaie cu puţin ulei şi se aşează una peste cealaltă, astfel încât să se potrivească în formă şi să cadă puţin peste marginile acesteia. Se dă la cuptor pentru 15 minute. În cazul în care se umflă în partea de deasupra, se înţeapă blatul. În acest timp, se trage puţin ceapa la tigaie, până când se înmoaie. Se adaugă apoi amestecând spanacul şi se lasă pe foc până când se încălzeşte tot spanacul. Se adaugă smântâna, nucşoara, caşcavalul, sarea şi piperul. Apoi, se aşează toate în forma de aluat şi se mai lasă la cuptor pentru încă 15 minute, până când se leagă compoziţia.
Citeşte şi